avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA vanzare cereale catre persoane fizice
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA vanzare cereale catre persoane fizice

O SC platitoare de TVA vinde griu (ce a fost achizitionat ca materie prima) deoarece nu mai poate desfasura procesul normal de productie. Griul este vandut unor persoane fizice, neplatitoare de TVA. Se calculeaza TVA colectat la vanzare avand in vedere ca la cereale se aplica taxare inversa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:30, 4 Aprilie 2013
da, se calculeaza tva, masurile de simplificare se aplica numai in cazul in care si beneficiarul este inregistrat in scopuri de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot aplica masuri de simplificare tva? carmenbn carmenbn O SC neplatitoare de tva cumpara marfa(cereale) de la persoane fizice(neplatitoare de tva,deci),pe care o vinde unor firme platitoare de tva. Dupa atingerea ... (vezi toată discuția)
Taxarea inversa RaduGheorghe RaduGheorghe Am o intreprindere familiala, cu obiect de activitate cultivarea de cereale. Am vandut productia pe anul agricol fara TVA, dar am cumparat samanta si desi pe ... (vezi toată discuția)
Tva taxare inversa narcisal narcisal Va rog, daca ma poate lamuri cineva! In cazul achizitiei de cereale - grau pentru insamantat, operatiune cu taxare inversa, achizitorul ... (vezi toată discuția)