avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Certificat medico-legal. Exista reglementari cu ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Certificat medico-legal. Exista reglementari cu privire la sustinerea examenului de bacalaureat in cazuri speciale?

Buna ziua,
Am nevoie de sfatul dumneavoastra pentru urmatoarea speta:
In urma unei cazaturi, fiica mea de 19 ani a mers la serviciul de urgenta, acuzand dureri la mana dreapta-de la incheietura pana la extremitatile degetelor- unde, in urma diagnosticului de "entorsa pumn drept", medicul a trecut la reducerea acesteia (prin tragere manuala a degetelor) si a recomandat aparat gipsat pentru sapte zile.
Dupa cateva ore de la aplicarea "tratamentului", mana a devenit cianurica si nu si-a mai simtit degetele.(stare care se mentine si in prezent)
A fost consultata de trei medici: neurolog, chirurg vascular si chirurg plastician, cel din urma recomandandu-mi un spital din Bucuresti.(Avand in vedere ca suntem din provincie).
In urma investigatiilor efectuate acolo, diagnosticul pus a fost :"leziune axonala prin mecanism de elongatie pe nn.median,radial, ulnar de la mana dr.-in grad sever".
Recuperarea dureaza intre 90 si 120 zile (pe 20 aprilie trebuie sa repete investigatiile si sa se stabileasca daca trebuie sau nu operata), iar fiica mea trebuie sa sustina examenul de bacalaureat in acest an!
Am mers la Medicina legala, unde am solicitat un certificat medico-legal si mi s-a spus ca acesta se elibereaza doar in urma unei agresiuni fizice!!!!
Ce trebuie sa fac? daca nu-si va reveni pana la examen, cine si pe ce baza imi va acorda conditii speciale pentru sustinerea acestuia?
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru eventualele raspunsuri!

Cel mai recent răspuns: dery , utilizator 18:30, 9 Aprilie 2013
Incercati demersuri la Inspectoratul scolar judetean, anexand in copie xerox toate documentele primite la iesirea din spital - recomandari medicale, tratament, certificate medicale in care diagnosticul sa fie trecut in clar, etc.
Intrebati cum poate fiica dvs. sa sustina examenul de bacalaureat, daca nu isi revine complet din punct de vedere medical, pentru a fi apta in totalitate.
Insanatosire grabnica.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident la locul de munca agravat de la spital - italia Raducu17 Raducu17 Bună ziua! Aş dori să vă cer un sfat referitor la următoarea situaţie. Totul a avut loc în Italia, ştiu că cel mai probabil legislaţia în ... (vezi toată discuția)
Contestare cml si expertiza constantin_nicu_cl constantin_nicu_cl Prin decizia I.C.C.J nr 1952/22.03.2005 am fost condamnaat definitiv pentru savarsirea infractiunii de cercetare abuziva.La dosar a fost depus un certificat ... (vezi toată discuția)
Hidronefroza congenitala - incadrare in grad de handicap stefan2012 stefan2012 am un baiat de 7 ani si acuma o luna a fost diagnosticat cu hidronefroza stanga grad 4,rinivhi drept hipertrofiat compensator,hipetrofie ponderala ... (vezi toată discuția)