avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident la locul de munca agravat de la spital - ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident la locul de munca agravat de la spital - Italia

Bună ziua!

Aş dori să vă cer un sfat referitor la următoarea situaţie. Totul a avut loc în Italia, ştiu că cel mai probabil legislaţia în vigoare diferă mult faţă de cea din România însă orice sfat e bine venit.

Mama mea este angajată în Italia ca menajeră la o familie de italieni. Acum două luni, în timpul programului, în timp ce tăia iederă, a căzut de pe scară şi s-a lovit foarte grav la antebraţul drept. Ţin să specific că din câte ştiu în fişa postului nu e specificat că mama mea să se ocupe de grădinărit şi aşa mai departe. Ea este angajată pe post de menajeră. După accidental la locul de muncă, a mers la urgenţe iar doctorul i-a făcut o rază antebraţului şi i-a zis că atât încheietura cât şi osul antebraţului sunt în regulă, iar problema este doar la muşchi, însă totul va reveni la normal într-un timp relativ scurt (10 zile maxim).

Apoi, un asistent, rasist probabil, în momentul în care i-a înfăşurat mâna cu o faşă, vrând să ridice antebraţul la nivelul pieptului, i-a smuls efectiv în primă fază încheietura dintre braţ şi antebraţ iar mai apoi i-a pus-o greşit la loc. Ţin să specific că asistentul avea un limbaj foarte agresiv. Cu toate că a simţit o durere puternică mama mea nu a ştiut că antebraţul i-a fost smuls de la loc şi pus greşit. A crezut că totul este absolut normal. După 10 zile când a fost la control doctoriţa nici nu s-a uitat bine la încheietură şi i-a zis unui asistent să-I pună mâna în gips, însă fără a-I face o rază în prealabil, considerând suficienta raza făcută în momentul în care a ajuns la urgenţe.

Apoi, mama mea a stat cu mâna în ghips (încheietura fiind smulsă şi fixată rău de către asistent) încă 2-3 săptămâni. Când a mers s-ai scoată ghipsul doctorii şi-au dat seama că încheietura a fost smulsă şi pusă greşit la loc, iar situaţia este cu mult mai gravă decât în momentul în care a ajuns la urgenţe, aşa că, a fost supusă unei operaţii de 2 ore. Acum, mama mea are mâna în ghips de 20 de zile şi o să necesite terapie dup ace îi va fi scoasă din ghips. Nu se ştie în ce măsură va mai putea să muncească, pentru că este fix mâna dreaptă. În prima lună familia nu a vrut să-i dea concediu medical deoarece nu vroia să mai afle statul de această problemă, aşa că a plătit-o integral, din banii proprii. Acum, după operaţie, mama mea are în primă fază 30 de zile de concediu medical şi mă gândesc ca o să mai fie una sau două luni ]deoarece necesită terapie şi aşa mai departe (doctorii au zis ca o sa fie nevoie de luni intregi pana o sa-si revina complet) . Familia unde lucrează mama mea a încercat să o convingă pe mama să dea o declaraţie (nu ştiu exact despre ce e vorba) prin care să reiasă că spitalul nu are nicio vină. Mama mea nu a acceptat.

Problema este următoarea, medicii, cu toate că ştiu faptul că asistentul a agravat problema în halul acesta, ei susţin că mama mea a stat 10 zile acasă cu mâna în acea faşă şi că e posibil ca ea să se fi rănit singură, ceea ce din punct de vedere raţional este imposibil deoarece încheietura a fost efectiv smulsă şi pusă greşit. Este practic imposibil să îţi smulgi din greşeală încheietură şi să o pui greşit la loc. Este nevoie de forţă şi voinţă pentru aşa ceva.

Acum eu stau şi mă întreb, oare, înainte să-i pana mâna în ghips, nu trebuia făcută o rază? Cu atât mai mult că mama mea a stat 10 zile acasă cu mâna în acea faşă. Mie mi se pare absolut absurd să fixezi o mână în ghips pe baza unei raze făcute în urmă cu 10 zile. De asemenea, ce poate face mama mea din punct de vedere legal în această situaţie?

Familia încearcă să se spele pe mâini şi nu prea o interesează să rezolve problema, ba chiar doreşte ca mama mea să plătească jumătate în preţul terapiei, ceea ce e foarte costisitor pentru noi. Cine poate fi tras la răspunde? Familia, asistentul, doctoriţa? Dar în cazul în care mama mea nu va mai putea lucra la această familie după terapie, i se cuvine ceva din punct de vedere legal (aici mă refer la şomaj sau pensie pe caz de boală pe perioda determinată)? De asemenea, aş dori să ştiu dacă acest caz se poate judeca din avocat din oficiu sau dacă există avocaţi care sunt interesaţi de astfel de cazuri şi eventual în momentul în care câştigă procesul să îşi ia procente din despăgubiri (…întreb asta pentru că noi nu avem situaţia materială să angajăm un avocat).

Ştiu că cel mai probabil legislaţia diferă mult de la un stat la altul, însă orice sfat este bine venit pentru noi. Ţin să specific că e prima dată când întâmpin o problemă de drept şi e posibil să fi folosit în mod impropriu nişte termini juridici.

Mulţumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
Raducu17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Luminitza_05 , utilizator 12:49, 19 Octombrie 2015
Trebuie sa solicitati documente medicale din partea spitalului (fisa medicala de la urgente, fisa medicala de urmarire, tratament, recomandari medicale, etc.).
Pentru problema medicala puteti sesiza in scris cu nr. de inregistrare/ data spitalul si Colegiul medicilor din localitatea unde exista spitatalul. In sesizare sa solicitati raspuns scris asupra rezultatului anchetei efectuate.
Din discutie inteleg ca mama dvs. are contract individual de munca incheiat cu familia unde este menajera si inregistrat la inspectoratul de munca din teritoriu, in Italia (amintiti de existenta unei fise de post). Daca exista CIM, familia unde este menajera trebuia sa anunte evenimentul produs la Inspectoratul de munca si sa se faca o cercetare ca accident de munca. In baza cercetarii ca AM, victima beneficiaza de concediu medical, tratament, recuperare medicala, recuperari de cheltuieli, etc., toate platite de asigurator (la care familia unde este menajera participa obligatoriu, lunar, pentru salariul platit angajatului, la un fond anual pentru AM si Boli profesionale).
Spuneti ca familia a acceptat sa plateasca primul concediu medical pentru a nu-si crea probleme suplimentare si ulterior nu mai este interesata de bolnav. De aici deduc ca evenimentul nu a fost comunicat la inspectoratul de munca si nu s-a cercetat ca AM. O puteti face dvs. in prezent, cu nr. de inregistrare/ data primit de la inspectoratul de munca.
Se face o cercetare si probabil familia va primi o amenda contraventionala, dar mama dvs. va putea beneficia de plati din fondul unic pentru AM si BP. Cu siguranta, relatia intre familie si mama dvs. se va desfasura in continuare numai in baza legii, pana la recuperarea medicala.
Daca cele mentionate mai sus nu se rezolva asa cum am comentat, aveti posibilitatea deschiderii unei actiuni in instanta italiana, cu costuri mari (avocat, expert, alte cheltuieli, etc.). Avocatii lucreaza cu onorariu fix plus procent (10-20 %) din despagubirile obtinute.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.

Dar în cazul în care mama mea nu va mai putea lucra la această familie după terapie, i se cuvine ceva din punct de vedere legal (aici mă refer la şomaj sau pensie pe caz de boală pe perioda determinată)? Medicii i-au zis mamei mele ca va avea nevoie de luni intregi pana se recupereaza complet. Adica ma refer la faptul ca cel mai probabil mama mea nu va putea lucra o perioada lunga de timp pana isi va reveni complet. Cate zile de concediu medical ii pot fi acordate din punct de vedere legal (ma refer la numarul maxim)?

Multumesc!
Pentru a cunoaste prevederi legale din legislatia in vigoare in Romania (posibil sa fie foarte asemanatoare si in Italia, ambele tari fiind in UE) este bine sa studiati Legea nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea pentru AM si BP si Ordinul comun MMFPS si MS nr. 213/ 2009 Norme de aplicare a legii.
Concediul medical se poate aproba pentru maxim 180 de zile in cursul unui an, dar pacientul trebuie sa treaca prin comisie medicala.
Daca nu va mai putea lucra, dupa cele 180 de zile de CM, mama dvs. se poate pensiona, in functie de varsta, pe caz de boala (prin comisia medicala) sau se poate pensiona anticipat.
legislatia in ceea ce priveste accidentul de munca este aceeasi in statele UE ! Conditia este sa indeplineasca definitia accidentului de munca si sa fie declarat ca atare de catre angajator . daca angajatorul nu o face puteti reclama la inspectoratul de munca teritorial .
Cititi si acest material (pag.19-21):

Drepturile dumneavoastră de securitate socială in Italia
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Posibil caz malpraxis? User4567 User4567 Buna ziua! In urma unei căzături am ajuns la spitalul de urgenta al orașului în care locuiesc cu dureri puternice de cot. Am fost trimis la radiografie ... (vezi toată discuția)
Sistemul sanitar roman-medici fara scrupule care nici nu se ridica de pe scaun pana nu vad plicul... ionelutzapop ionelutzapop Nemultumiri,toata lumea are in ziua de azi,doar ca nesimtirea creste pe zi ce trece in tara asta.Mama mea a cazut luni la ora 15 si si-a fracturat ... (vezi toată discuția)
Refuz acordare concediu medical pentru un pacient cu cancer andry12 andry12 Buna ziua. Va cer ajutorul intrucat am ajuns la disperare cu doctorii din Romania si nu mai stiu la cine sa apelez si cum se aplica legea in tara ... (vezi toată discuția)