avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizatie PSI pentru cladire de birouri
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizatie PSI pentru cladire de birouri

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care sunt prevederile legale care stau la baza obtinerii autorizatiei PSI pentru o cladire de birouri ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dragomir Dascalu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:02, 4 Aprilie 2013
Baza legala este Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor
ART. 19
Administratorul sau conducătorul instituţiei, după caz, are următoarele obligaţii principale:
c) să solicite şi să obţină avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu, prevăzute de lege, şi să asigure respectarea condiţiilor care au stat la baza eliberării acestora; în cazul anulării avizelor ori a autorizaţiilor, să dispună imediat sistarea lucrărilor de construcţii sau oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor respective;

ART. 30
(1) Începerea lucrărilor de execuţie la construcţii şi instalaţii tehnologice noi, dezvoltarea, modernizarea ori schimbarea destinaţiei celor existente, precum şi punerea în funcţiune a acestora se fac numai după obţinerea avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu, după caz.
(3) Avizele şi autorizaţiile prevăzute la alin. (1) se eliberează de inspectorate, în termen de cel mult 30 de zile de la depunerea cererii, în condiţiile prevăzute de normele metodologice de avizare şi autorizare privind securitatea la incendiu.(Normă metodologică din 06/01/2011
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 36 din 14/01/2011de avizare şi autorizare privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare isu corysim corysim Am finalizat o pensiune de curand. Nu am inceput activitatea din cauza ca acum lucram la dosarele ptr autorizare isu. As putea sa incep activitatea fara ... (vezi toată discuția)
Autorizatie isu privind securitatea la incendiu Mihai Cochior Mihai Cochior Bună ziua. Am rugămintea să mă ajutați cu informație. Sunt în următoarea situație: Societatea al cărui Cadru Tehnic PSI sunt, este proprietar a 4 ... (vezi toată discuția)
Autorizatie isu cort evenimente amaliaciobanu amaliaciobanu buna ziua -pentru corturile mobile (schelet aluminiu si prelata care se poate deschide pe orice latura)este necesara autorizatie ISU? -cum se obtine ... (vezi toată discuția)