avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită distribuirea pretului din vanzarea la licitatie in ...
Discuție deschisă în Executare silită

distribuirea pretului din vanzarea la licitatie in cazul in care instanta a stabilit sistarea starii de devalmasie dintre sotii debitori

Am urmatoarea speta in care evenimentele s-au suscedat astfel:
- sotii ,impreuna, garanteaza cu 5 (cinci) bunurile imobile comune un credit bancar angajat de societatea administrata de sot;
- societatea emite un bilet la ordin unui furnizor pentru materii prime, bilet avalizat de sotul administrator;
- banca declanseaza procedura de executare silita pentru neplata creditului organizand vanzarea la licitatie a imobilelor ipotecate de cei doi soti;
- furnizorul nu este achitat si investeste cu formula executorie biletul la ordin iar in cadrul executarii silite a imobilelor, proprietate comuna a sotilor, solicita instantei iesirea din indiviziune a celor doi soti;
- intre timp banca vinde la prima licitatie 3(trei) imobilele ipotecate dintre care 2 (doua) sunt atribuite de instanta sotiei prin sistarea starii de devalmasie;
- executorul judecatoresc organizeaza distribuirea sumei obtinute la prima licitatie, suma care nu acopera debitul bancar si organizeaza cea de-a doua licitatie pentru ultimile doua imobile care se vand la o suma mai mare decat diferenta necesara acoperirii creditului si cheltuielilor de executare.
INTREBARE:
1.cui se distribuie suma ramasa din vanzarea acestor ultime 2(doua )imobile care prin hotararea instantei apartin sotului:
- revine sotiei drept sulta sau
- se distribuie furnizorului neachitat.
2. pot sa ma opun distribuirii pretului obtinut la prima licitatie pana la vanzarea si a celorlalte doua imobile si apoi sa se faca distribuirea intre banca cu prioritate, sotie si furnizor?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:06, 4 Aprilie 2013
Doamna,
Daca v-at inscris sulta in cartea Funciara, va puteti inscrie la distribuire si veti primi banii reprezentand sulta inainte de creditorul chirografar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)
Fff urgent. executare irbo irbo buna ziua. as avea nevoie de putin ajutor. speta este urmatoarea: eu sunt creditor privilegiat (contract de gaj asupra unor bunuri inscris si la AEGRM). un ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat numai de sot mikhaela mikhaela Sotul meu a avalizat trei bilete la ordin pentru un credit luat pe o firma din care a iesit cu 2 ani in urma. La iesirea lui din firma, la banca nu au fost ... (vezi toată discuția)