avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet la ordin avalizat numai de sot
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet la ordin avalizat numai de sot

Sotul meu a avalizat trei bilete la ordin pentru un credit luat pe o firma din care a iesit cu 2 ani in urma. La iesirea lui din firma, la banca nu au fost inlocuite biletele avalizate cu altele. Acum firma pentru care s-a luat creditul este in insolventa, iar banca vrea sa ne scoata casa la licitatie. Este oare posibil acest lucru in conditiile in care eu nu am semnat nimic avand in vedere este proprietate comuna?
Cel mai recent răspuns: Dumitru Mandoc , Avocat 18:42, 17 Martie 2010
executarea silita a unui bun imobil aflat in coproprietate sotilor pentru obligatiile unuia dintre soti se poate face doar daca in prealabil executorul bancar va proceda la partajul (iesirea din indiviziune) imobilului respectiv - procedura ce reprezinta o actiune pe care o poate introduce executorul bancar iar instanta decide dacca bunul revine sotului debitor. Asfel nu se va putea executa partea ce va revine dvs in urma partajului indiferent ca e vorba de imobilul in sine sau o suma de bani
daca totusi se procedeaza la executarea silita a imobilului fara a se fi obtinut in prealabil partajul, dvs. puteti bloca executarea prin intermediul unei contestatii la executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot impiedica executarea silita a unui imobil? badila steluta badila steluta ce pot face pt. a impiedica executarea silita pt. un imobil al carei copropietar sint in situatia in care sotul meu este debitor la o societate dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Distribuirea pretului din vanzarea la licitatie in cazul in care instanta a stabilit sistarea starii de devalmasie dintre sotii debitori nicolaeelena nicolaeelena Am urmatoarea speta in care evenimentele s-au suscedat astfel: - sotii ,impreuna, garanteaza cu 5 (cinci) bunurile imobile comune un credit bancar angajat de ... (vezi toată discuția)
Executare silita bun comun dorina33 dorina33 Buna seara As dori sa ma ajutati cu niste lamuriri in urmatoarea speta: X a fost administratorul unei firme( care a fost cesionata ulterior) si a avalizat un ... (vezi toată discuția)