avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot impiedica executarea silita a unui imobil?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot impiedica executarea silita a unui imobil?

ce pot face pt. a impiedica executarea silita pt. un imobil al carei copropietar sint in situatia in care sotul meu este debitor la o societate dupa ce a incheiat un contract comercial .?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 17:10, 4 Martie 2010
sotul este debitor persoana fizica???
executarea silita a unui bun imobil aflat in coproprietate sotilor pentru datoriile unuia dintre soti se poate face doar daca in prealabil executorul judecatoresc va proceda la partajul (iesirea din indiviziune) imobilului respectiv - procedura ce reprezinta o actiune pe care o poate introduce executorul judecatoresc sau creditorul iar instanta decide ca bunul revine sotului debitor. Asfel nu se va putea executa partea ce va revine dvs in urma partajului indiferent ca e vorba de imobilul in sine sau o suma de bani
daca totusi se procedeaza la executarea silita a imobilului fara a se fi obtinut in prealabil partajul, dvs. puteti bloca executarea prin intermediul unei contestatii la executare
Introduceti o contestatie la executare si, separat, o cerere de partajare a bunului comun. O eventuala partajare in cadrul contestatiei la executare se judeca de urgenta si cu precadere, imprejurare ce nu este in interesul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat numai de sot mikhaela mikhaela Sotul meu a avalizat trei bilete la ordin pentru un credit luat pe o firma din care a iesit cu 2 ani in urma. La iesirea lui din firma, la banca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Executarea silita adriri adriri As dori sa-mi spuna cineva in cunostinta de cauza daca exista vreo lege care sa-l impiedice pe executorul judecatoresc savina la usa unei persoane executate, ... (vezi toată discuția)
Debitor fara venituri Gilia_stud Gilia_stud Buna seara, Am o speta care mie mi se pare incurcata si, cu bunavointa dumneavoastra, poate reusesc sa ii gasesc o rezolvare cat mai avantajoasa pentru ... (vezi toată discuția)