avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita

As dori sa-mi spuna cineva in cunostinta de cauza daca exista vreo lege care sa-l impiedice pe executorul judecatoresc savina la usa unei persoane executate, daca apartamentul nu este proprietatea acestuia.
Nu exista dec it posibilitatea contestatiei la executare in conditiile art. 399 si urm cod proc.civ. daca apartamentul figureaza in titlu executoriu, daca nu va puteti p[linge pentru abuz in serviciu la Curtea de apel
top dan a scris:

Nu exista dec it posibilitatea contestatiei la executare in conditiile art. 399 si urm cod proc.civ. daca apartamentul figureaza in titlu executoriu, daca nu va puteti p[linge pentru abuz in serviciu la Curtea de apel

Exista text de lege care ii permite sa faca acest lucru, in conditiile in care, debitorul are domiciliul legal, resedinta sau sediul, intr-un imobil, care nu este proprietatea sa (adresa imobilului proprietatea parintilor, a unui bun imobil partajat si atribuit fostei sotii sau unui fost coproprietar -in cazul iesirii din indiviziune cu privire la un imobil mostenit, etc.)-art.384 ind.1 C.proc.civ.

Nu este nici un abuz in serviciu, daca executorul respecta procedurile legale privind executarea silita si pentru motivul indicat de dvs., nu vad utilitatea formularii unei contestatii la executare, pentru motivul aratat de dvs.; poate doar ca sa mai prelungiti putin executarea silita si eventual sa suportati niste cheltuieli suplimentare, deloc neglijabile, deoarece, in situatia in care cereti si suspendarea executarii silite, va trebui sa consemnati o suma cu titlu de cautiune-de exemplu.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Presupun ca, inainte de a veni la usa, executorul verifica daca detin bunuri imobile pe numele meu. Daca apartamentul nu e pus gaj si nu imi apartine, cum poate proba faptul ca eu detin bunuri in acel apartament? Mentionez ca stau cu socrii.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
adriri, utilizator
adriri a scris:

Presupun ca, inainte de a veni la usa, executorul verifica daca detin bunuri imobile pe numele meu. Daca apartamentul nu e pus gaj si nu imi apartine, cum poate proba faptul ca eu detin bunuri in acel apartament? Mentionez ca stau cu socrii.
Va multumesc pentru timpul acordat.

Conf. art.411 C.proc.civ. si urmatoarele, executorul nu trebuie sa probeze nimic, el trebuie sa identifice bunurile, la fata locului:"...executorul judecatoresc...va proceda la sechestrarea bunurilor mobile urmaribile ale debitorului, chiar daca acestea sunt detinute de un tert."

@adriri Va rog frumos nu mai deschideti topicuri identice sau "pe marginea aceluiasi subiect" deoarece vor fi sterse, conform Regulamentului de postare.
Multumesc frumos pentru intelegere.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere somatie danpop2012 danpop2012 Cine constata prescriptia dreptului de a cere executarea silta in cazul unei executarii unui contract de imprumut intre doua persoane fizice intocmit in mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita ionmarius03 ionmarius03 Buna ziua, va adresez si eu o intrebare. Acum 7 ani am facut un credit din care am putut sa platesc doar 4 ani, deoarece apoi am ramas fara servici, ulterior ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata leusan leusan In urma unui proces civil am de recuperat de la parat suma de 5000 lei. Am titlu executoriu ,facut de catre executorul judecatoresc( inca din iunie 2014) ... (vezi toată discuția)