avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare cheltuieli de judecata

In urma unui proces civil am de recuperat de la parat suma de 5000 lei.
Am titlu executoriu ,facut de catre executorul judecatoresc( inca din iunie 2014) privind incuv. ex silite.
problema sta in felul urmator:

- paratul nu are loc de munca stabil,lucreaza cate 2-3 luni .Executorul nu il poate urmari cu ITM-ul;
- paratul are o proprietate dar este destul de degradata si nu mai locuieste acolo(suntem vecini adiacenti)
- executorul motiveaza ca nefiind creanta mai mare de 10000 lei nu ii poate face executare imobiliara.
- Am mers la OCPI sa inscriu titlu executoriu si nu au dorit sa il inscrie intrucat au motivat ca ,, nu exista carte funciara pt acest imobil".

Am observat ca il mai cauta politia pentru un prejudiciu de creo 25000 lei pentru ,,furt de energie".

In aceasta situatie ce cai legale am la dispozitie ca eu sa imi recuperez suma aceasta ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Badea , Avocat 01:27, 9 Martie 2015
Avand in vedere ca debitorul dvs nu detine bunuri in evidenta,respectiv nu poate fi executat silit,exista posibilitatea ca dvs desi in posesia unui titlu executoriu sa nu puteti recupera suma
Da dar acea proprietate nu este un bun?
Da,este proprietate,dar daca nu este inscrisa in registrul national de cadastru si intabulare ,dvs ca si creditor detinator de titlu executoriu,nu puteti sa il executati
Ar trebui desfasurate demersuri in instanta pentru obtinerea de hotarare judecatoreasca care sa oblige debitorul sa intabuleze dreptul sau de proprietate asupra bunului imobil la OCPI,dupa care executorul judecatoresc,la staruinta dvs poate desfasura demersuri de executare silita asupra bunului imobil
Executorul judecatoresc trebuie sa faca adrese catre institutiile competente pentru a verifica daca debitorul dvs. mai are alte bunuri urmaribile. In caz negativ, va putea executa acel imbobil, doar nu o sa stati la infinit sa asteptati acoperirea creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil in litigiu DRaul DRaul Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti motivat, in masura posibilitatilor urmatoarei situatii: Daca reclamantul pierde intr-un proces, iar paratul isi cere ... (vezi toată discuția)
Recuperare costuri executare cuziamusia cuziamusia Buna ziua In civil, in calitate de reclamant am obtinut succesiv sentinte favorabile la judecatorie, tribunal si curtea de apel. In fiecare sentinta partea ... (vezi toată discuția)
Executare silita nagybela nagybela Buna ziua, Cand se termina o executare silita daca persoana sau firma nu are nimic pe numele lui cu stima, (vezi toată discuția)