avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit si contributii sociale pentru contravaloarea ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit si contributii sociale pentru contravaloarea tichetelor de masa.

Buna ziua,

V-as ruga foarte mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema:

Angajatii unei unitati au cistigat in instanta acordarea retroactiva ( pe citiva ani) a contravalorii tichetelor de masa neacordate la vremea respectiva. Avind in vedere ca acestea se acorda in bani si nu in natura (adica tichete de masa) intrebarile mele sint urmatoarele:
1. Din aceste sume se retin sau nu contributii sociale?
2. Referitor la impozitul pe venit: Daca sumele reprezinta contravaloarea tichelor de masa din anul 2008 (cind nu erau supuse impozitarii) se retine sau nu impozit pe venit (16%)?

Astept cu mare nerabdare si interes raspunsul avizat. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:35, 4 Aprilie 2013
1. Nu se retin contributii sociale.

2. Se aplica 16% numai sumele aferente perioadei de cand s-a introdus impozitarea tichetelor de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa: se retine ceva din salariu ? TaraTara TaraTara Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca se retine o suma din salariul net pentru bonurile de masa (care nu apar in contract, nu stiu daca asa se procedeaza in ... (vezi toată discuția)
Oug 58/28.06.2010-tichete de masa irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Are cineva idee cum se procedeaza? Iteleg ca se considera venit de natura salariala?Se tece pe stat suma? Mersi! (vezi toată discuția)
Deducere tichete de masa si tichete cadou zukita zukita tichetele de masa si tichetele cadou ,fiind venituri salariale intra in fondul de salarii, in brut?Fiind impozabile, impozitul fiind legat de deducere , ... (vezi toată discuția)