avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... motiv de anulare cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

motiv de anulare cerere de chemare in judecata

Buna seara,

Cererea de chemare in judecata se anuleaza din cauza ca reclamantul nu o timbreaza. Acesta face recurs si fara sa astepte judecarea recursului reintroduce cererea la judecatorie unde incepe procesul.
Poate paratul cere anularea cererii reintroduse pe motiv ca exista un recurs pe rolul Tribunalului care nu s-a judecat inca?

Multumesc, sper ca m-am facut inteles.
O seara placuta.
Cel mai recent răspuns: DRaul , utilizator 16:24, 5 Aprilie 2013
cu un certificat de grefa de la dosarul in recurs poate solicita constatarea existentei a doua cauze identice .
Si daca paratul depune acest certificat de grefa, procesul de la judecatorie se anuleaza sau se suspenda? Multumesc.
Reclamantul poate promova o noua cerere. In cauza nu exista autoritate de lucru judecat deoarece primul dosar nu a fost judecat ci doar a fost anulata actiunea ca netimbrata.

Probabil prost sfatuit a declarat recurs, insa nu cred ca are sanse. Asa ca a promovat o noua actiune pe care probabil ca o va timbra.

Parerea mea este sa va concentrati pe noua actiune de la judecatorie.
Si daca reclamantul va castiga recursul? Ne trezim cu doua procese identice?
Reclamantul nu are cum castiga recursul. Acesta nu vizeaza fondul dreptului dedus judecatii, ci doar problema timbrajului.

Ce poate castiga in recurs este sa constate instanta de recurs ca in mod nelegala fost anulata actiunea si sa trimita cauza in rejudecare in fata instante de fond.Abia atunci vor exista doua dosare avand acelasi obiect.

Se poate renunta la cel de-al doilea.

Alte discuții în legătură

Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)
Anulare recurs clyde2010 clyde2010 1. \" ... pune in vedere depunerea dovezii achitarii taxei de tb si tb judiciar,sub sanctiunea anularii recursului ca netimbrat.\" Ce inseamna asta:se poate ... (vezi toată discuția)
Ordinea invocarii exceptilor! Maria Teodosiu Maria Teodosiu Buna ziua! am un proces ce tine de materia civila, unde avem de invocat niste exceptii si doream sa stiu [i]care este ordinea in care le invocam[/i]. am de ... (vezi toată discuția)