avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infintare asociatie de ovine si bovine
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infintare asociatie de ovine si bovine

Ma intereseaza sa aflu care sunt costurile de infintarea a unei asociati, tinand cont ca actele voi umbla eu personal sa le fac doar actul constitutiv si statutul il voi face cu un notar public?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 6 Aprilie 2013
Daca urmeaza sa fie o asociatie constituita in baza OG 26 / 2000 privind asociatiile si fundatiile, actele constitutive pot fi redactate si atestate si de un avocat, nu doar autentificate de un notar. Dar ce intelegeti prin "asociatie de ovine si bovine"? Ce scop si obiective va urmari? Ca s-ar putea sa nu se potriveasca forma juridica de asociatie constituita in baza OG 26 / 2000 daca scopul principal este lucrativ....
Pentru radumititean:
Ba se poate infiinta asociatii ale crescatorilor de animale pe og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, actualizata si care sunt destul de multe infiintate. Daca consultati registrul asociatiilor si fundatiilor o sa vedeti.
Incercati sa nu induceti in eroare prin comentarii si sa ajutati daca se poate printr-un raspuns concret la intrebarea pusa, daca stiti.
Eu intrebasem care este scopul si obiectivele asociatiei, ca o asociatie de crescatori isi poate propune tot felul de scopuri si obiective, din simpla titulatura nu rezulta ce si cum. Si in functie de scop si obiective se vede care ar trebui sa fie temeiul juridic. Nu m-am gandit ca ar interpreta cineva intrebarea mea ca o afirmare indicrecta ca pe OG 26 / 2000 nu s-ar putea infiinta o asociatie a crescatorilor de anumit tip de animale indiferent ce scop si obiective ar avea aceasta in mod concret...
Subiectul topicului nu era despre obiectul si scopul acelei asociatiei ci despre care sunt costurile de infintarea a unei asociat[ii/b] .. din cate stiu, costurile nu sunt influentate de obiectivee si scopul unui ONG ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura inchiriere pasune asociatie GLV GLV Impreuna cu satenii dintr-un satuc am infiintat o Asociatie de crescatori de animale conform( citez din actul constitutiv),,OG 26/2000 cu privire la asociatii ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei asociatii a crescatorilor de bovine georgi_k95 georgi_k95 buna seara.sunt un crescator de bovine si totodata ma ocup cu adunarea acestora pe timp de vara a intregii comuni.vrem sa concesionam izlazul comunei ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie a crescatorilor de bovine ovidiu19 ovidiu19 Buna seara. Recent s-a pus problema in Consiliul Local al infiintarii unei asociatii a crescatorilor de animale pentru o mai buna administrare a imasului ... (vezi toată discuția)