avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile copilului cu grad de handicap 1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile copilului cu grad de handicap 1

Buna ziua,

As dori sa stiu ce drepturi poate avea un copil care are gradul 1 de handicap(are 10 luni) Care sunt legile si normele care reglementeaza aceste drepturi. Deasemenea parintii ce drepturi au pt. copil.
Tatal este in ingrijire copil.
Mama lucreaza.

Undeva pe net am gasit ca beneficiaza de :
alocatie de stat in conditiile si in cuantumul prevazut de lege, majorat cu 100%, acordata de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale; dar dubla doar dupa ce copilul implineste 3 ani. abia atunci este vorba de 48 leix2. nu acum cand copilul are 200.

buget personal complementar lunar, indiferent de venituri in cuantum de 91 lei;

indemnizatie de insotitor in cuantum de 450 lei sau asistent personal.
In cazul nostru optam pentru indemnizatie de insotitor pentru ca asistent personal nu se poate din cat am inteles decat daca se renunta la calitatea de salariat sau indemnizatie de crestere copil.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: danaa1 , utilizator 09:48, 5 Aprilie 2013
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
ynocentta, utilizator
Cu mare placere va indrum sa cititi legea 448/2006 pentru ca d-stra sa vedeti ce drepturi aveti precum si ce drepturi ii parvin copilului d-stra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are copilul de 1, 6 ani incadrat intr-un grad de handicap? claudia252820 claudia252820 Azi am avut comisia de evaluare si urmeaza sa primim certificatul de incadrare in grad de handicap. Mama primeste indemnizatia de crestere copil iar copilul, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de insotitor acordata minorului cu handicap grav katharina.kiss katharina.kiss buna ziua sunt mama unei fetite ce detine certificat de handicap grad grav si care in curand va implini 3 ani . in prezent copilul beneficiaza de urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat dubla pentru persoanele cu handicap? victor sorin victor sorin Buna ziua , Am si eu o intrebarea catre dvs : - Minora care este diagnosticata cu handicap GRAV beneficiaza de alocatia de stat [b]dubla[/b] de la momentul ... (vezi toată discuția)