avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager intre soti

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca sotul, care in urma partajului facut in timpul casatoriei cedeaza casa celuilalt sot, poate beneficia de uzufruct viager pentru bunul cedat.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 19:15, 5 Aprilie 2013
Daca este instituit de parti, da
Ar trebui sa precizati cum s-a solutionat partajul ?
Partajul nu este inca facut, dar exista o intelege prealabila prin care unul din soti cedeaza casa celuilalt cu conditia de a-i asigura uzufructul viager. Poate fi reversibil uzufructul viager.

Va multumesc
#-o

eu nu inteleg aceasta "intelegere prealabila" ce inseamna???? ... este doar o intelegere verbala sau sau un precontract notarial???

Casa nu este bun comun?!?! :-/

Daca este bun comun, ce poate ceda??? :stunned:

Daca nu s-a facut partajul... exista doar un drept de coproprietate in devalmasie... nu ai cum sa cedezi ceva ce nu ai delimitat!!!:sorry:
faceti partajul apartamentului iar cel care ramane cu imobilul constituie uzufruct viager pt fostul sot, care se stinge la decesul uzufructuarului.

Alte discuții în legătură

Partaj . va rog un sfat allexa22 allexa22 in timpul casatoriei am dobandit o casa cu suprafata de 125 mp .locuinta este de la parinti mei , dar ne-au dat-o vanzare cumparare ... ei sunt cu uzufruct ... (vezi toată discuția)
Divort dupa ce parintii, cu drept de uzufruct viager, au donat copiilor apartamentul Astrid2013 Astrid2013 Buna seara, Parintii mei ne-au donat sorei mele si mie apartamentul. Ei au drept de uzufruct viager. Acum ei vor sa divorteze. Mama mea este bolnava (dubly ... (vezi toată discuția)