avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa si teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa si teren

Se da urmatorul caz: doi soti cumpara un teren intravilan si construiesc o casa. Au trei copii impreuna. Dupa 25 de ani de casnicie, sotia moare. Sotul se recasatoreste, locuieste cu a doua sotie in aceeasi casa, mai face un copil.

In momentul de fata atat sotul cat si cele doua sotii ale sale din situatia data sunt decedati. Cine si cat mosteneste din casa si terenul intravilan? Are ultimul copil toate drepturile, iar ceilalti 3 raman fara mostenire?
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 21:06, 8 Aprilie 2013
Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Nu, a doua sotie nu mai are alti copii, a fost singura casatorie, si acea fiica este singurul sau mostenitor.
Atunci cotele mentionate de mine mai sus raman neschimbate :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire mona-lupascu mona-lupascu buna ziua! vreau sa aflu cum poate dezbate mama mea o mostenire din partea parintilor ei daca: a fost infiata la 14 ani (legal) dar s-a produs o greseala la ... (vezi toată discuția)
Mostenire -explicatie va rog ContSters25226 ContSters25226 Situatia este urmatoarea: sot , sotie 2 copii sotia moare sotul se recasatoreste , iar cea de a doua sotie are deja o fiica din alta casatorie. In acest ... (vezi toată discuția)
Cat la suta mostenesc? catalinbadboy catalinbadboy Am o casa pe numele bunicilor, decedati amandoi, ei au avut 2 copii, mama si unchiul meu, decedati si ei......unchiul meu era casatorit, intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)