Buna,
Am gasit afisat pe casa in constructie(in rosu, fara geamuri) proces verbal (amenda circulatie).Binenteles ca a fost dupa doua saptamani si procesul e indescifrabil.
As dori sa stiu daca e legal sa afiseze pe o casa in constructie procesul verbal, chiar daca domiciliul meu din CI este la acea adresa. Mentionez ca acum locuiesc pe o perioada limitata in austria in interes de servici.
Totodata ma intreb cum o afisare intr-un loc public poate sa insemne ca persoana respectiva intra in posesia acelui act. Dupa mine e o mare aberatie avand in vedere ca in 5 min poate fi luat de cineva sau distrus de ploaie,etc.
Am vreo sansa sa contest in tribunal?
ORDONANŢA GUVERNULUI nr. 2/2001privind regimul juridic al contravenţiilor
Art. 27. − Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu
aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un
martor.
la adresa de domiciliu poate sa nu existe nicio constructie, poate ati demolat casa si este doar un teren imprejmuit. si in acest caz procedura afisarii este legala.
afisarea la domiciliu trebuie sa fie dovedita cu procesul verbal semnat de cel puţin un martor, in caz contrar nu se poate considera ca procesul verbal a fost comunicat.
Dar prin faptul ca este afisat in opinia mea nu inseamana ca imi este imanat sau ca am luat la cunostinta despre el deoarece e afisat intr-un loc public unde poate fi distrus,rupt etc.In acest caz sunt privat de dreptul meu de al contesta in termen de 15 zile, dreptul de a plati amenda la jumatate, etc. Nu inteleg cum poate exista asa o aberatie in lege. Imanat inseamna predat celui in cauza...nu il primeste sa se consemneze in prezenta unui martor refuzul de al primi si apoi sa se afiseze. asa mi se pare logic si normal. Nu se poate ataca undeva in instanta aberatia asta de lege? Este vreo posibilitate sa fie corectata?
bineinteles ca este o aberatie privind comunicarea pv-ului dar atat timp cat este prevazuta in lege aceasta modalitate este o "aberatie legala". iar daca soliciti in instanta dovada comunicarii vei primi foarte frumos un proces verbal semnat de o persoana care trecea intamplator prin zona si a semnat ca primarul. singura sansa sa scapi este ca persoana respectiva sa nu se prezinte la proces sau sa nu recunoasca ca a semnat pv de comunicare. cat despre modificarea legii in aceasta privinta este destul de complicat, cale lunga.
Trebuie sa existe o modalitate de a schimba aberatia asta. Nu stiu..., dar nu poate fi contestata la avocatul poporului sau ceva autoritate din tara asta?