As dori sa stiu daca exista , reglementat legal undeva, vreo limita minima pentru cheltuielile (serviciile) nedeclarate in D 390 ? Care este acea limita? Am auzit ca e 1500 euro dar nu am gasit reglementat legal niciunde.
Adica daca din greseala nu am declarat in 2010 , 350 euro in D 390, acum care este pedeapsa mea?
Personal, nu stiu sa existe o limita minima sau maxima pentru omiterea careia in completarea Declaratiei 390 sa existe in mod special o sanctiune, insa conform Codului de Pocedura Fiscala:
"Art. 219^1 Contravenţii în cazul declaraţiilor recapitulative (1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
a) nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Codul fiscal;
b) depunerea de declaraţii recapitulative incorecte ori incomplete.
(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează astfel:
a) cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul săvârşirii faptei prevăzute la alin. (1) lit. a); b) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei în cazul săvârşirii faptei prevăzute la alin. (1) lit. b).
(3) Nu se sancţionează contravenţional:
a) persoanele care corectează declaraţia recapitulativă până la termenul legal de depunere a următoarei declaraţii recapitulative, dacă fapta prevăzută la alin. (1) lit. b) nu a fost constatată de organul fiscal anterior corectării; b) persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corectează declaraţiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.
(4) În cazul aplicării sancţiunii amenzii prevăzute la alin. (2), contravenientul are posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal de constatare şi sancţionare contravenţională "
Declaratia 394
rocky2009
Buna dimineata,
Se poate face rectificativa la declaratia 394? Ce implica acesta rectificativa, din punct de vedere al amenzilor?
Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)