Buna ziua!
In urma unei cereri de oferte , oferta noastra a fost respinsa ca inacceptabila, cf preved art36 al 1 lit b din Hg 925/2006 si neconforma , cf art 79 din aceeasi HG deoarece
- scrisoarea de confort emisa de banca nu are caracter anagajant ( prin fisa de date au solicitat angajament din partea bancii)
- Avem un contract de prestari sevicii cu o societate care a participat si ea la licitatie. Mentionez ca acest contract nu a fost incheiat expres pt licitatia respectiva, ci este unul general, noi folosindu-ne de el si pt alte lucrari si nu am stiut ca vor depune si ei oferta.
Deasemeni in comunicarea rezultatului nu au precizat denumirea ofertantului castigator.
Am depune contestatie dar nu stiu cum sa contest partea cu scrisoarea bancara.!?!? Si ma intreb dc va conta faptul ca prestatorul nostru de servicii a depus si el oferta?
Conf.art.207, alin.2, lit.b) din OUG 34 ofertantilor respinsi nu li se comunica obligatoriu castigatorul.
Relatia dvs. comerciala cu un alt ofertant nu are nicio importanta, cat timp respectati ORD.314 ANRMAP, ptr. care banuiesc ca ati depus si declaratie la procedura. Exista asociati la un contract, care se duc la alte proceduri cu oferte distincte.
Exista totusi o mare problema daca prin contractul existent cu celalalt, veti presta servicii si la licitatia respectiva, el mentionandu-va ca prestator în oferta lui (sau invers, nu reiese din cele prezentate,cine presteaza si cine e beneficiarul, in contractul cu celalalt). Atunci intrati sub incidenta art.46.
Referitor la scrisoarea de confort, depinde si de solicitarile exacte din FD si de ce ati prezentat. In principiu, daca nu ati respectat cerintele din FD, este tardiv sa mai le contestati acum, trebuiau indeplinite.
Daca depuneti contestatie, verificati daca aveti argumente suficiente si temeinice si daca le puteti prezenta plauzibil la CNSC, altfel riscati sa vi se aplice art.278^1.