avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... petitie servicii medicale gratuite pentru persoana cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

petitie servicii medicale gratuite pentru persoana cu handicap grav

Subsemnata persoana care prin CERTIFICATUL DE INCADRARE ÎN GRAD DE HANDICAP eliberat de catre COMISIA DE EVALUARE A PERSOANELOR ADULTE CU HANDICAP al Consiliului Județean Bihor, am fost încadrată în gradul de handicap: GRAV, COD HANDICAP 4, COD BOALÃ: H35, VOD = sub 1/25, VOS = sub 1/25, membră al ASOCIAȚIEI NEVÃZÃTORILOR DIN ROMÂNIA, posedând LEGITIMAȚIA DE NEVÃZÃTOR ,
Prin prezenta solicit să mă îndrumați, cum să recuperez suma de circa 1400 lei, pe care l-am plătit, pentru dispozitivul medical ce mi a fost necesar pentru operția de artroplastia partiala de sold stang Austin Moore ce mi s-a efectuat, conform biletului de ieșire eliberat dupa foaia de observatie de catre SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚÃ ORADEA
Actul medical cat si serviciile medicale din spital, au fost foarte bune.
Fiind in criza de timp, (am fost internata in spital dupa masa iar a doua zi de dimineata urma sa fiu operata,) apartinatorii au platit contravaloarea dispozitivului medical ce urma sa fie utilizat in cadrul interventiei chirurgicale. Dupa operatie, apartinatorii mei au fost informati, ca in calitate de persoana cu handicap grav in care sunt incadrata, in conformitate cu legislatia in vigoare, (Legea Nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap) am dreptul la servicii medicale, medicamente, proteze sau dispozitive medicale in mod gratuit.

Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 13:45, 5 Aprilie 2013
Inaintati o solicitare in acest sens la Casa judeteana de Asigurari de Sanatate de la domiciliu,alaturi de care depuneti si actele doveditoare cu care ati achizitionat dispozitivul medical precum si alte documente care va vor fi cerute de catre institutia mai sus amintita.
Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere certificat de incadrare in grad de handicap dsmihalea dsmihalea Buna ziua Socrii mei sunt nevazatori si au certificate de incadrare in gradul 1 de handicap,grav,accentuat,cu valabilitate PERMANENT,scoase din 2006 si au ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap dsmihalea dsmihalea Buna ziua Soacra mea este nevazatoare si este incadrata in gradul 1 de handicap grav permanent(are certificat).Intre timp a facut mai multe accidente ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap andreea07101988 andreea07101988 am o miopie forte la vod -16 la vos -17 si strabism convergent. As pute beneficia de o pensie de handicap? (vezi toată discuția)