avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credite ipotecare restante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credite ipotecare restante

Parintii mei au facut un credit ipotecar. de jumatate de an nu au mai platit ratele. Banca cred ca a vandut creditul, caci a primit o notificare de plata.
Care sunt urmatorii pasi in evolutia acestei probleme?
Noi, copiii, avem probleme daca nu se stinge datoria?
Ce putem face sa nu fim buni platnici in aceasta situatie?
(parintii sunt inca in viata, dar sunt pensionari, nu au cum sa plateasca, deci vor pierde casa)
Buna ziua,

Banca va trece la executarea silita a imobilului. Daca nu se va recupera intreaga creanta a bancii, dupa vanzarea silita a imobilului ( sanse mari pentru ca executorii vand la returi f mici ), vor continua executarea pe alte bunuri din patrimoniul parintilor, inclusiv poprire pe veniturile din pensii, in cuantum de maxim 1/3. Daca la decesul parintilo datoria nu este inca achitata in intregime, si acceptati mostenirea, datoriile se vor transmite catre mostenitori.

Daca nu este un credit foarte mare, mai bine facti un efort sa platiti creditul.
As avea o intrebare: Parintii au facut un credit si au garantat cu casa... In conditiile in care pensiile nu s-au micsorat si nu este cazul sa isi piarda locul de munca cum de nu mai pot sa plateasca? Sau nu doresc sa mai plateasca? Sau au facut o eroare? Dvs nu sunteti dispusi sa ii ajutati ca sa aveti la un moment dat ce mosteni?
Parintii mei au facut un credit ff mare - 60000euro. Au creditat cu casa, caci astfel nu il puteau obtine, intre timp euro a crescut, dobanda a crescut, rata lunara era 600 euro, iar salariile si acum pensiile nu acopera nici jumatate.
Noi nu putem sa ii ajutam in acest sens, caci suntem fiecare cu famiile noastre si avem si noi greutati.
In cazul asta va fi cum a spus colegul meu. se va executa casa, urmand ca pe diferenta sa le faca poprire din pensie. Asta daca nu mai au si alte bunuri de executat. Dvs nu veti avea nicio problema atata timp cat parintii sunt in viata, iar daca ar surveni la un moment dat decesullor, creditul l-ati prelua doar daca ati accepta mostenirea. Daca nu au alte bunuri decat casa, nu prea aveti ce mostenire sa acceptati. Daca au si altele, e posibil sa le execute si pe acestea, oricum, si tot sa nu se mai puna problema de mostenire. Pana una-alta, casa nu valoreaza cat creditul, ca sa o vanda ei?
Nu, casa este la tara, intr-o zona nu prea buna, adica nu se cauta case de vanzare.
Pretul nu cred ca atrage astfel de cumparatori, plus ca fiind pusa garantie bancii nu se poate vinde.

Alte discuții în legătură

Decesul imprumutatului unui credit bancar ipotecar, ce se intampla cu creditul Nonynel Nonynel Speta este urmatoarea: A decedat o persoana care avea de achitat un credit bancar de nevoi personale garantat cu o ipoteca asupra unui imobil apartinand ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Betea Betea Avem un credit ipotecar de 35000 euro la o banca pe un apartament cu 2 camere si alte doua credite mai mici la alte banci.Intre timp mi-am construit o casa ... (vezi toată discuția)
Act de donatie apartament catre minor aadriana aadriana Am o problema cu apartamentul.Am avut un credit de nevoi personale si la un moment dat nu am mai putut plati ratele.Sotul a decedat anul asta si urmeaza sa fac ... (vezi toată discuția)