avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare silita - proprietar decedat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare silita - proprietar decedat

Daca proprietarul apartamentului a decedat,iar succesiunea nu este facuta ,asociatia de proprietari poate executa silit cu o actiune in numele decedatului?Astept raspuns.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 17:19, 5 Aprilie 2013
legea spune ca nu se poate. Trebuie facuta o actiune impotriva succesibililor, pentru a-i obliga sa deschida succesiunea sau pt a se stabili calitatea acestora de mostenitori si ulterior sa obtineti titlu executoriu impotriva lor si sa ii executati silit.
In situatia mentionata asociatia de proprietari nu are pe cine executa silit
Asociatia sa introduca privilegiu imobiliar in temeiul disp art 51 din L nr 230/2007
Daca mostenitorii defunctului proprietar accepta dezbaterea masei succesorale,atunci asociatia de proprietari poate continua procedura de recuperare debit impotriva mostenitorilor proprietarului
Este importanta si data decesului.Creditorii pot solicita in instanta deschiderea procedurii succesorale.Notati privilegiul intrucat aceasta operatiune se poate face oricand si inarmati-va cu rabdare, multa rabdare, un astfel de proces dureaza cca. 2 ani.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar lidia1959 lidia1959 Buna ziua, Sunt administratora la un bloc de garsoniere si va rog daca se poate sa ma luminati intr-o problema. In cazul in care introducem privilegiu ... (vezi toată discuția)
Poate asociatia de proprietari sa instituie privilegiu imobiliar asupra altui imobil decat cel care are datorii fata de asociatie? znicolae9 znicolae9 In asociatia noastra exista un datornic cu restanta mare la intretinere. Din pacate nu am actionat cu promptitudine si ap . cu datorii a fost vandut la ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu asociatia de proprietari gabriela radulescu gabriela radulescu Buna seara,revin cu o problema.o persoana are restanta la intretinere de 6000 ron si suma de 5200 ron in litigiu conform listei de intretinere de la ... (vezi toată discuția)