avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Chemat in instanta fara instiintari de somatie prin ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Chemat in instanta fara instiintari de somatie prin recomandate

Recent, adica azi am primit citatie de a ma prezenta in fata instantei pe linga judecatoria Constanta pentru RECUPERAREA unei facturi neplatite in trecut fata de un operator de telefonie mobila.
Chiar daca factura era minora, rezumata numai la cuantumul lunar a 2 abonamente pe numele societatii, sint de accord ca pe nimeni nu intereseaza motivatia omiterii platii la zi chiar si a canonului lunar fara a folosi de loc telefoanele, totusi
ma intreb,( poate am devenit ignorant in materie de matematica si in acest caz imi cer scuze), e posibil sa aplici IN TERMENII LEGII o dobinda de 0,5% PE ZI ca titlu de penalizare?
Atunci de ce Politia Romana mai alearga dupa asha zishi camatari cind insusi constitutia tarii noastre iti arunca in spate RECUPERATORI LEGALI?!
De regula se aplica si dobinda la dobinda...si asa mai departe ajungem la sfirsitul anului la...MAI MULT DE 180%/AN sau ma insel?

Ca sa nu mai specific faptul ca numitele contracte s-au facut in Craiova iar instiintarea ...uimitor e la Constanta in conjunctura in care asha zisul studio legal este la cunostiinta de absenta indelungata a intregului personal FIIND in Italia.:">
De regula acest joc il aplica camatarii disparind ca magarul in ceata in ziua platii, sa inteleg ca au avut avocati buni care i-au invatat cum sa procedeze spre a obtine un cistig absolut prin neprezentare!
Inutile tratativele initiale de a plati direct din italia...IMPOSIBIL plata trebuie facuta la caseriile autorizate.
La fel am cerut sa nu se rezilieze contratele, shi biroul de avocatura mi-a comfirmat ca se poate , astfel platind cam cu 50% mai putin insa nimic scris nimic oficial doar verbal.
Puteti sa-mi indicati termenii legali pe care se bazeaza?
Daca este corect ca sa ma prezint la Constanta sau sa fac cere de transfer la Craiova a procesului.
Pacat ca intrarea in europa nu reglementeza si urgentarea alinierii legii la nivel european.
Vorbind de daune...in ceea ce ma priveste, a fost deja creata o dauna morala de imagine prin aceasta chemare in judecata pentru o cifra...de 229,3ron cerind aproape 1900 ron cu o dobinda DE 0.5% PE ZI DE PENALIZARE.
In asteptarea unui raspuns din partea dumneavoastra va urez toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: Iulian Braniste , utilizator 18:09, 25 Februarie 2009
Ma scuzati, fcindu-mi lectiile mai bine sesizez in cererea de judecata urmatoarea fraza CHIAR SUBLINIATA catre presedintele de judecata: citez
" In temeiul art. 242 alin. 2 Cod procedura civila, solicitam sa procedati la judecarea prezentei cereri chiar si in lipsa partilor legale citate. "
=D>
Deci comfirma banuiala de mai inainte asupra acetui birou de avocati prin actiunile lor premeditate. Doar o intimplare a facut sa fiu in tara AZI poate cu ajutorul bunului Dumnezeu in detrimentul intentiilor lor.
Nu banii sint o problema ci actiune lor. Insa alte persoane care nu au posibilitati financiare?
Ajung in strada?:stunned:
Ar trebui cel putin sa trimiteti un inscris.Din ce povestiti eu ma gandesc ca e posibil sa fie si prescrisa acea creanta. Depinde ce au mai facut baietii destepti inainte de a pormova actiunea impotriva dvs. Eu nu zic sa nu va revoltati, mie mi-au taiat netul pentru o diferenta 0,3 RON in conditiile in care platesc la timp si platesc de 3 ori pretul pietei dar asa e "sistemul "lor.
Dar cum spuneam, fraier nu e cel ce a cerut , ci acela care a dat.
Retineti ca o "datorie in bani" seprescrie in 3 ani.

succes la principii
av. Ileana Schwarz
Salve,
Ms pentru raspuns.
Experienta vietii m-a invatat ca in multe cazuri prefer sa accept imaginea de fraier evitind daune colaterale.
Intrebarea este ei isi pot retrage cererea fara sa se mai ajunga in tribunal? Vin inscrise in cameral astfel de sentinte?
E normal, la Constanta ca oriunde de altfel, de ajuns sa cunosti un judecator, sa faci in asha fel sa ajunga dosarul la el...shi treaba e rezolvata in favorul lor deci decit sa ma lupt cu morile de vint:((...ca sa nu mai zic ca nu am afirmat niciodata ca nu platesc!
Pacat ca nu posed timpul material necesar sa ma joc putin cu ei prin tribunale, shi deshi unde-i lege nu-i tocmeala, totusi legea este facuta sa fie interpretata.
Experienta m-a obligat sa invat sa citesc printre rinduri dupa ce mi-am facut bine temele acasaB-)
Care ar fi parcela dvs in cazul in care m-ati reprezenta legal?
Nu mai specific shi faptul ca au greshit shi au chiemat in instanta administratorul din Italia shi nu pe cel din Romania.
Sin o persoana constructiva nici decum distructiva si menirea mea a fost intotdeauna sa fiu pe post de mediator.
E probabil ca toata vina este numai a mea, pretind prea mult de la persoanele cu care lucrez si de multe ori se pierd in lucruri marunte. Dar intotdeauna am afirmat ca prefer sa ma urasca azi, si sa-mi multumeasca mai tirziu! Mai bine de 19 ani de occident m-au invat ca nu exista loc pentru erori, chiar daca sa gresesti e perfect uman! Daca va zic ca acum citeva zile cind am ajuns in tara, in mashina de la Bucuresti spre Craiova, dadeam indicatii specifice si clare sa gasesc pe masa numarul ( de negasit ) acestui birou de avocati...NIMENI NU M-AR CREDE! Martor...numai inregistrrile in satelit ale converstiilor arhivate pe 5 ani:))
Mi se spune des ca am mincat...insa mai degraba eu zic ca tine de logica, de experienta shi rezultatul ideiilor ce imi zboara prin minte 99% se adeveresc ca si in acest caz cind ieri...gasesc pe birou SURPRIZA!
Ar fi multe de discutat dar sa nu ne imiedicam de-o shaiba:D
Cu toata stima, astept raspunsul dumneavoastra.
Iulian B.
fondator si director general al Europa Senza Confini s.r.l.
Dobanda legala nu poate depasi suma ( debitul). Deci ...........
firmele de recuperari pot sa ceara dar nu este neaparat sa si obtina! In instanta ma refer.
Asa ca eu cred ca aveti sanse de a castiga acest proces.
SUCCES!!!!
E bine ca va mentineti starea de bine in astfel de situatii.=D>
Salut, cred ca in primul rand ar trebuii sa citesti clauzele contractuale, apoi sa verifici daca ai fost vreodata notificat ca ai de platiti si care e scandenta, daca ai primit vreo instiintare de plata, doar in felul asta sa spui instantei ca nu ai stiut de sodul restant si ca doresti sa achiti contravaloarea facturilor neplatite dar fara penalitati.
Ideea e ca tu daca nu ai luat la cunostiinta de facturile emise sau de instiintarile de plata nu aveai cum sa stii ce si cat aveai de platit. trebuie vazut in contract ce e trecut la clauza cu instantele de judecata, daca e specificat unde se judeca, ca sa stii ce ai de facut.
Succes !!!

Alte discuții în legătură

Probleme cu societate furnizoare servicii telefonie mobila TUki TUki Buna ziua, am urmatoarea problema. Am facut un contract de telefonie mobila cu Cosmote in 2006. Din motive personale nu am reusti sa platesc factura in timp, ... (vezi toată discuția)
Hartuire camatararie pot sa-ifac plingere penala? gemilia gemilia am luat 9000 euro imprumut cu contract de ipoteca pe casa asta a fost in 2007 imprumutul a fost pe 1 an dar la un an i-am dat dobinda de 6la suta pe luna si am ... (vezi toată discuția)
Despre somatii de plata si balbaiala dintre companii pe care eu trebhuie sa o platesc sorint sorint Buna ziua. Vreau sa va felicit pentru ceea ce faceti. Urmaresc cu interes evolutia siteului Dumneavoastra si munca voluntara pe care o depuneti pentru ... (vezi toată discuția)