avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Chemat in instanta fara instiintari de somatie prin ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Chemat in instanta fara instiintari de somatie prin recomandate

Recent, adica azi am primit citatie de a ma prezenta in fata instantei pe linga judecatoria Constanta pentru RECUPERAREA unei facturi neplatite in trecut fata de un operator de telefonie mobila.
Chiar daca factura era minora, rezumata numai la cuantumul lunar a 2 abonamente pe numele societatii, sint de accord ca pe nimeni nu intereseaza motivatia omiterii platii la zi chiar si a canonului lunar fara a folosi de loc telefoanele, totusi
ma intreb,( poate am devenit ignorant in materie de matematica si in acest caz imi cer scuze), e posibil sa aplici IN TERMENII LEGII o dobinda de 0,5% PE ZI ca titlu de penalizare?
Atunci de ce Politia Romana mai alearga dupa asha zishi camatari cind insusi constitutia tarii noastre iti arunca in spate RECUPERATORI LEGALI?!
De regula se aplica si dobinda la dobinda...si asa mai departe ajungem la sfirsitul anului la...MAI MULT DE 180%/AN sau ma insel?

Ca sa nu mai specific faptul ca numitele contracte s-au facut in Craiova iar instiintarea ...uimitor e la Constanta in conjunctura in care asha zisul studio legal este la cunostiinta de absenta indelungata a intregului personal FIIND in Italia.:">
De regula acest joc il aplica camatarii disparind ca magarul in ceata in ziua platii, sa inteleg ca au avut avocati buni care i-au invatat cum sa procedeze spre a obtine un cistig absolut prin neprezentare!
Inutile tratativele initiale de a plati direct din italia...IMPOSIBIL plata trebuie facuta la caseriile autorizate.
La fel am cerut sa nu se rezilieze contratele, shi biroul de avocatura mi-a comfirmat ca se poate , astfel platind cam cu 50% mai putin insa nimic scris nimic oficial doar verbal.
Puteti sa-mi indicati termenii legali pe care se bazeaza?
Daca este corect ca sa ma prezint la Constanta sau sa fac cere de transfer la Craiova a procesului.
Pacat ca intrarea in europa nu reglementeza si urgentarea alinierii legii la nivel european.
Vorbind de daune...in ceea ce ma priveste, a fost deja creata o dauna morala de imagine prin aceasta chemare in judecata pentru o cifra...de 229,3ron cerind aproape 1900 ron cu o dobinda DE 0.5% PE ZI DE PENALIZARE.
In asteptarea unui raspuns din partea dumneavoastra va urez toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: Iulian Braniste , utilizator 18:09, 25 Februarie 2009
Salve,
Informativ am primit telefoane, numai convorbiri telefonice prin care mi-am exprimat disponibilitatea insa la cererea mea de a-mi comunica prin e -mail suma conventionala de 8-9mil (care cuprindea deja tot ceea ce doreau dinshi) mentinind contractele, mi s-a raspuns sa o sun in momentul in care sint la casa.;)
Uimitoare eschivarea fata de responsabilitati...iar la centul...cosmote, peste dubiile mele mai aud shi comentarii adiacente cum ca ..."da da platiti acum ca miine va cer shi restul:))" "pai cine credeti dumneavoastra ca va mai face un contract la cosmote cind sinteti inregistrat deja ca rau platitor?!:O"
Si nu pot sa nu aprob ideea drept urmare am iesit fara sa platesc, iar a doua zi eram la Milano.
Am 2 mari defecte, unul este memoria extrem de lunga si a doua ...urasc minciuna. De ce tin sa specific acest lucru pentru purul fapt ce de cel putin 3 ori la telefon am intrebat SHI AM SPECIFICAT CA VREAU SA CUNOSC REALITATEA INTRUCIT IN AMBELE CAZURI ...VOI PLATI, adica daca este real ceea ce-mi spune ca pot mentine contractele fara prea multe discutii (pierdere de timp si timpul se transpune in bani...etc etc). Nu ma interesa suma de plata ci sa am inapoi contractele. Mi s-a raspuns ca da. Am cerut sa mi se comfirme prin e -mail...." nu e nevoie...mi se raspundea", "stimata doamna...zicem eu...nu ma deranjeaza suma de plata, daca imi spuneti ca se poate bine, daca nu, nu ma supar. Nu am dreptul sa ma supar insa avertizez un sens de neincredere ca ma tratati ca pe un copil...(adica ca incearca sa ma duca cu presul)...doar doar ma determinati sa platesc. - Nu se poate, cind ajungeti la cacserie ma sunati shi vorbesc eu cu cei de la cosmote...[...]"
In fine, ca titlu informativ nu cred ca mai conteaza.
Ideea e ca atunci cind ai anumite reguli de viata, e greu sa accepti o prosteala copilaroasa chia daca se trateaza de sume minore.

Stimata Doamna,

Va multumesc pentru atentie si as vrea sa comfirm ca sint cu zimbetul pe buze si cind pierd, desi e greu sa accept o infringere. De regula studiez bine de tot alternativele incit inchei lupta inainte de a o incepe daca instinctul mi-o comanda.
De mult ash fi vrut sa pun in genunchi un colos cum e conex spre exemplu, insa resursele in Romania sint mult prea scarse chiar shi dupa atitia ani.
Imi aduc aminte de un episod cu ani in urma cind aveam un contract cu conexul, cu garntie de 250$ in avans cred, cu plati zilnice de sute de $ ca imi taiau linia de pe o zi pe alta#-o pentru ca depaseam dupa ei limita...(pai ma limitezi sa-mi chieltui banii shi mai mult sa va bag bani in buzunari?!...incredibil dar adevarat), i-am rugat sa nu imi mai taie linia fara aviz, sa ma sune inainte shi trimit pe altcineva in caz ca eu nu sint in zona, sa plateasca.
Zis shi facut, imi vin un grup de italieni ( in acea perioada consulente si interpret privat pentru investitii in Romania) in tara shi ramine sa ne intilnim la Hotel Paringu. Plec de acasa shi pe drum...sesizez ca nu ma mai suna nimeni, iau mobilul...mort. era seara trecusem de Filiashi shi o eroare pe care nu mi-o iert...ar fi trebuit sa ma intorc in Craiova sa iau o cartela reincarcabila.
In fine morala...pe unde am ajuns shi cit am pierdut, citi nervi mi-am facut...IN OCCIDENT...SHI LA ORA ASTA TRAIAM NUMAI DIN DOBINZILE BANILOR LUATI DE LA EI PENTRU DAUNELE CREATE!
Ehee...acum am 6 mobile in permanenta 3 linii romanesti shi 3 italiane plus un numar olandez;)
Apropo,
Dumneavoastra realizati consecintele cistigarii unui astfel de proces?
Co o publicitate adecvata.
Imi vine sa rid cind ma gindesc ca in occident se intimpla sa iti ceara shi macar o parte din suma numai sa recupereze ceva fara prea mult tam tam =D>
La noi abuzeaza de nepregatirea oamenilor de rind speriati ca le scot casa la licitatie pentru sume ridicole.
Dar mai ridicol este ca Statul care se complace in astfel de situatii lasind liber arbitru subscrierea unui contract redactat in modul de a nu oferi nici un fel de protectie consumatorului de rind.
Poate are dreptate si colegul dumneavoastra, depinde ce contract s-a semnat oricum cine citeste in ziua de azi un contract stipulat cu o retea de telefonie mobila? NIMENI!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu societate furnizoare servicii telefonie mobila TUki TUki Buna ziua, am urmatoarea problema. Am facut un contract de telefonie mobila cu Cosmote in 2006. Din motive personale nu am reusti sa platesc factura in timp, ... (vezi toată discuția)
Hartuire camatararie pot sa-ifac plingere penala? gemilia gemilia am luat 9000 euro imprumut cu contract de ipoteca pe casa asta a fost in 2007 imprumutul a fost pe 1 an dar la un an i-am dat dobinda de 6la suta pe luna si am ... (vezi toată discuția)
Despre somatii de plata si balbaiala dintre companii pe care eu trebhuie sa o platesc sorint sorint Buna ziua. Vreau sa va felicit pentru ceea ce faceti. Urmaresc cu interes evolutia siteului Dumneavoastra si munca voluntara pe care o depuneti pentru ... (vezi toată discuția)