avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare proprietar auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare proprietar auto

Buna ziua,

In situatia in care doresc sa intrainez masina pe numele unui verisor astfel incat el sa devina noul proprietar, exista aceeasi procedura ca atunci cand vinzi autoturismul oricarei alte persoane (taxa timbru, RAR, reinmatriculare,etc,)?
Exista vreo metoda care sa ocoleasca plata taxei de timbru (ma gandesc la actul de donatie) si in acelasi timp eu sa fiu scutit de plata impozitului si a posibilelor amenzi?
Tine sa precizez ca locuim in orase diferite.

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:08, 5 Aprilie 2013
Indiferent cui vinzi un bun tot vânzare se numeşte. Soluţi există.
Sunt 2 situatii distincte fie ramaneti proprietarul de drept al autoturismului ,fie il instrainati in conditiile legii ,va achitati obligatiile aferente si nu va revine obligatia achitarii eventualelor amenzi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru mediu. scutire plata raduldan raduldan as vrea sa stiu daca persoanele cu dizabilitati incadrate in gradul 1 de handicap [ psihic ] sunt scutite de la plata taxei de timbru pt inmatricularea unui ... (vezi toată discuția)
Amenzi neplatite anca30000 anca30000 buna seara!am si eu o problema:am cumparat de la un vecin o masina,am facut contract dar talonu a ramas pe numele vecinului.eu mai departe am vandut-o ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu mitica665 mitica665 Va salut cu respect si le multumest celor care ma poate ajuta si pe mine in legatura cu taxa de mediu.Am cumparat o masina la inceputul lui Ianuarie nu stiam ... (vezi toată discuția)