avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... angajarea unui admin in timpul C.O al titularului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

angajarea unui admin in timpul C.O al titularului

Ca orice salariat administratorul are dreptul la un concediu de odihna. In acest timp poate fi angajat (activitatea unui admin este una continua ) un economist fara atestat , cu un contract de colaboratori , bineinteles platind toate taxele ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:57, 7 Aprilie 2013
Daca administratorul dvs este angajat cu cim nu poate fi angajat altcineva pe perioada concediului de odihna intrucat Codul muncii nu permite. Eventual, sarcinile sale pot fi preluate de catre membrii comitetului executiv pentru acea perioada.
Conform
art 35 al 2 din L nr 230/2007 Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca,conform celor stabilite prin negociere directa

Pe cale de consecinta asociatia de proprietari nu poate incheia concomitent ,pentru activitatea de administrare imobil - 2 raporturi distincte
@sanda65,
Cat concediu de odihna are administratorul dumneavoastra, ca timp?
Daca la plecare in CO a predat totul in ordine unui membru al comitetului, nu este nevoie sa angajati pe altcineva.
Totusi daca nimeni din comitet (incluzand si presedintele) nu se pricepe sa continuie munca administratorului, puteti angaja temporara orice persoana. Nu va interzice nimeni dar e mai mare chinul si birocratia sa angajati o persoana pentru maxim o luna de zile, sa faceti declaratiile aferente, viramente, declaratii si anul viitor pentru aceasta luna lucrata...
Interzice Codul muncii o alta angajare !!! Ma rog, daca vrem sa respectam legea...
Codul muncii nu interzice angajarea unei persoane... CM obliga sa angajezi cu CIM si la respectarea legislatiei, dar asa cum spunea @adriantot, este mai mare daraua decat ocaua...
Perioada de concediu de odihna poate fi luata de titular, fractionat (asta e..) si in aceasta perioada treaba administratorului poate fi ”tzinuta” de presedinte sau un alt membru al com. executiv. Noi asa am procedat ani si ani de-a randul.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de concediu administrator Elidor Elidor Administratorul asociatiei noastre de proprietari este cu contract de muncacu program de 4 ore zilnic. A depus o cerere pentru CO-parte financiara, dansul ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari, ,,concediu administrator''??? BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. Domnul administrator de asociatie, are un salariu, care a fost votat........ aprobat..... si toate cele. Bun, AM INTELES, ......munceste, ... (vezi toată discuția)
Dr. muncii tu_tu tu_tu Daca un angajat al unei institutii ( de exemplu, o femeie de serviciu), este in concediu medical, nestiindu-se pentru ce perioada, se poate angaja, pe perioada ... (vezi toată discuția)