avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complicitate la furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complicitate la furt calificat

buna seara.
acum doua luni de zile am cumparat niste bunuri de la o cunostinta, care ulterior s-au dovedit a fi furate. Am fost contactat de catre politie pentru o declaratie moment in care am si restituit bunurile respective. Astazi am fost iarasi chemat la politie sa mi se aduca la cunostinta ca trebuie sa merg la parchet pentru o intrevedere cu doamna procuror, drept pentru care am aflat si de faptul ca sunt invinuit de complicitate la furt.
Intrebarea mea este cum de am ajuns sa fiu acuzat de complicitate la furt in cazul in care eu am achizitionat bunurile respective nestiind de provieneinta lor reala?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 20:27, 5 Aprilie 2013
Depinde de probele din dosarul de urmarire penala. Mergeti la parchet si vedeti despre ce este vorba, care sunt probele care vin in sprijinul invinuirii.
pentru faptul ce eu il cunosteam pe respectiv. Asa mi s-a spus de la procuratura, desi am precizat doamnei procuror ca nu am avut la cunostinta despre provienienta bunurilor si erau bunuri uzate
Pentru a fi complice este necesar ca dvs. sa fi ajutat sau sa fi facilitat in vreun fel savarsirea infractiunii. Sau in cazul in care ati promis faptuitorului ca veti cumpara, ascunde bunurile despre aveati cunostinta ca sunt sustrase. Simpla cunoastere a unei persoane care a savarsit o fapta penala nu va transforma in complice. Mergeti sa vedeti exact care sunt probele,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba video furt Vochita Vochita Procurorul de caz vizioneaza proba video in caz de furt ? Sau ia in considerare doar referatul politistului de caz ? Sunt acuzata de complicitate la furt de ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie locuinta prietena inculpat miss_obsession miss_obsession Buna ziua Situatia e in felul urmator x inculpat prins in flagrant arestat preventiv pentru furt calificat, suspectat pentru alte furturi anterioare imi ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stefan2008ro stefan2008ro Ma poate ajuta cineva cu nishte raspunsuri. Acum 1 an si ceva impreuna cu un prieten am sustras mai multe shiwch-uri de pe scarile la mai multe blocuri. Am ... (vezi toată discuția)