avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cati bani se dau daca te inscrii la un fond de pensii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cati bani se dau daca te inscrii la un fond de pensii privat?

Am fost contactata de un reprezentant al unei firme ce administreaza banii de pensii private (nu-i dau numele, am inteles ca e interzis) care mi-a zis sa semnez un contract cu firma unde lucreaza el pt ca daca nu te inscrii cat timp nu lucrezi, oricum atunci cand obtii primul job te repartizeaza automat. Pana la urma m-a convins si m-am inscris, iar la cateva saptamani a inceput sa-mi dea bani, cate 20-40 RON de mai multe ori. Cand l-am intrebat de ce, mi-a zis ca asa da la toata lumea si ca trebuia sa mai primesc. Problema e ca am pierdut contactul cu el si nu mi-a mai dat nimic.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti de ce dau aceste firme bani inainte si cati anume dau? Eu am primit cam 80 RON si as vrea sa stiu care trebuia sa fie limita maxima? Sa vad cu cat am fost inselata X-( oricum putea sa nu-mi dea nimic ca eu nici habar nu aveam ca am dreptul la bani #-o
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
cris_89, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:48, 7 Aprilie 2013
Aveti mare grija, este o mare escrocherie!Niciun fond privat nu procedeaza in acest fel.Cititi cu atentie documentul pe care l-ati primit si pe care l-ati semnat, cautati si identificati persoana, direct la sediul firmei la care a pretins ca lucreaza.S-ar putea sa va foloseasca datele personale in scopuri nebanuite.S-ar putea sa va foloseasca "entuziasmul" pe care inca il mai pastrati, pentru a recomanda si altor cunostinte "comoara" pe care ati descoperit-o.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
nucu$, utilizator
Nu, chiar nu sunt entuziasmata, ati vazut fetele... Nu-i o problema, pot sa il contactez, daca e asa urgent, dar mi-e greu sa cred ca mi-a folosit datele personale in scopuri nu tocmai legale. Este de incredere, mi-a fost coleg de clasa si nu numai eu am semnat acel contract, ci aprox jumatate din clasa, si ceilalti care nu au facut-o la firma lui au facut-o la una concurenta tot in aceleasi conditii! Nu a fost vorba de nicio comoara, cum am spus, eu nu stiam ca urma sa primesc bani. Sunteti sigur ca nu asa s-a procedat prin 2008? Acum s-ar putea sa nu mai fie asa, desigur. O sa caut acel contract si mai multe informatii despre subiect. Multumesc pt raspuns si daca mai e cineva care poate adauga date noi, i-as fi reconoscatoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
cris_89, utilizator
La date noi, raspunsuri noi! In 2008, firmele de asigurari plateau (la concurenta) comisioane "grase" intermediarilor pentru fiecare contract aderent, piata pensiilor private fiind abia nascuta.Din acest comision, intermediarul isi permitea sa "recompenseze" momind astfel pe cei care semnau cererile, asigurandu-si astfel un portofoliu in dezvoltare perpetua. Actualmente, aderarile nu se mai fac decat la sediul asiguratorilor, si nu se mai pune problema de plata vreunui comision (nici intermediari nu mai sunt).
Daca va ganditi putin....ce reprezinta pensia si cand se poate primi banul pe care il cotizati lunar?? Fiind un venit returnabil abia dupa varsta de pensionare (foarte probabil nici macar integral), care ar fi logica sa va plateasca cel care va administraza contul si percepe si comision de administrare pentru aceasta??
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
nucu$, utilizator
Ar fi bine daca ati spune ce anume scrie in acel contract, cine este persoana juridica cu care ati incheiat contractul, care sunt drepturile si, mai ales, obligatiile dvs. pentru a ne da seama daca este sau nu ceva legal.
Se subintelege ca aceste date personalizate nu se pot comunica decat prin mesaj personal.Adica asa cum prevede regulamentul,nu prin postare pe forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari cu raspuns asigurat nucu$ nucu$ Bun venit tuturor la noul titlu inaugurat de Admin ! Presupun ca cineva trebuie sa gaseasca ceva util ,aici,unde curand vor aparea problemele ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate - trebuie neaparat sa apartii unui grup? Bog91 Bog91 Buna. Doresc sa stiu daca contractele de adeziune care se vor face odata cu intrarea in vigoare a legii care obliga individul sa-si faca asigurare de ... (vezi toată discuția)
Comision pentru clienti noi aTenTie aTenTie Ofer comision pentru fiecare client nou adus. Firma de Webdesign, pagini web, ofer pentru fiecare client cu care se incheie contract de dezvoltare si ... (vezi toată discuția)