avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intermediar intre un site (comenzi) din strainatate si ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intermediar intre un site (comenzi) din strainatate si clienti din romania

Buna seara , sper sa pot fi cat mai explicit ... multe persoane intermediaza comenzi intre persoane din romania si anumite site-uri din afara gen ebay , eastbay si altele ...ex incaltaminte , imbracaminte etc ... as vrea sa incep si eu sa fac astfel de comenzi insa nu stiu cum sa procedez legal ... adica castigul meu din aceasta afacere ar fi un comision fix de cam $10 ...trebuie sa imi fac PFA? si cum fac sa platesc taxe la stat sa nu am probleme cu legea ? Vorbesc de cateva zeci de comenzi pe luna ...va multumesc mult si sper ca s-a inteles intrebarea mea si sper sa fi selectat categoria buna ...o seara buna
Cel mai recent răspuns: lori_ultras , utilizator 23:13, 5 Aprilie 2013
Nu cred că puteţi încheia un astfel de contract de intermediere. Site urile despre care vorbit-o constituie o platforma prin care se realizează întâlnirea cererii cu oferta, adică exista un potenţial x de ofertanţi de produse diverse şi un nr y de vizitatori potenţiali achizitori, dvs nu aveţi cum sa intermediari acest lucru, oricine poate deschide un cont la situl respectiv şi poate fi ori achiziţie or potenţial beneficiar.
nu cred ca ati inteles ... nu vreau sa fiu intermediar pentru site-uri , ci pentru clientii din romania care vor produse de pe site-uri din occident ... sunt site-uri care nu trimit produse in romania ...despre astfel de site-uri vorbesc ... de ex anumite site-uri din usa ...as putea lucra cu o firma de transport din new york .... pasii ar fi urmatorii : client romania ma contacteaza pt un anumit produs de pe site-ul din usa , eu il cumpar si il trimit la adresa firmei de transport si ei mi-l aduc in romania ... clientul plateste pretul produsului afisat pe site + transportul catre firma si mie imi plateste comisionul de $10 ..multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
lori_ultras, utilizator
Nu este greu am înţeles usa de fapt este interfaţa, clientul rămân vede produsul şi va contactează, deci clientul cumpăra prin dvs iar dvs plătiţi firmei de transport din sua primit-o produsul şi clientul roman primeşte, este simplu desigur trebuie sa fiţi autorizat efectuat-o în baza anumitor contracte acte de comerţ de obicei, puteţi srl sau pfa depinde de dvs, pentru client este esenţial sa elaborat-o acel tip de clauze pe suport informatic la care sa adere, sa le accepte şi se rezolva problema.
imi cer scuze insa nu am inteles nimic din ultimul mesaj ...intrebarea mea era : ce pasi trebuie urmati ? am inteles , trebuie facut PFA ...si dupa ? in ce categorie intra acest comision pe care il incasez si cum se impoziteaza? vreau sa stiu exact ce trebuie sa fac pentru a respecta legea
Cota de impozit aplicata câştigului dvs este de 16%.

Alte discuții în legătură

Nu am primit comanda vali cucu vali cucu Am facut comanda de 2 proteze auditive. Am achitat cu cardul. Am primit e-mail precum ca pe 10 nov. 2017 comanda ajunge in tara. Nu am primit nici acum ... (vezi toată discuția)
4619 intermedieri in comertul cu produse danicoc danicoc Vreau să deschid un PFA. Dar nu ştiu dacă pot alege următorul cod CAEN 4619 Intermedieri în comertul cu produse diverse. În ce constă activitatea ... (vezi toată discuția)
Cod caen – contract de comision. pfa – microintreprindere. mirceastanciubc mirceastanciubc Buna ziua, In paralel cu job-ul la o firma privata, desfasor ca si PFA o activitate ce consta in: - Societati din Franta imi transmit documentatia – ... (vezi toată discuția)