avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transformare post chimist specialist
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transformare post chimist specialist

Sunt chimist intr-un spital de stat din Bucuresti si in mai 2010 am promovat examenul de chimist specialist.Desi angajatorul meu a primit adresa de la Ministerul Sanatatii,prin care se confirma ca am obtinut titlul de specialist,iar eu am solicitat de cateva ori in scris transformarea postului de chimist in cel de chimist specialist,acest lucru nu s-a intamplat pana astazi.De aproape 3 ani mi se promite ca o sa fie propusa o noua organigrama,ca datorita constrangerilor bugetare nu s-au gasit fonduri,...Majoritatea colegilor care au promovat examenul de specialist odata cu mine si lucreaza in alte spitale bucurestene au fost promovati totusi,dupa una-doua luni de la examen.Oare nu se aplica aceeasi lege pentru toti?De aceea m-am hotarat sa actionez in instanta angajatorul,pentru a-mi recupera drepturile salariale si vechimea pierduta astfel,vechime care imi este necesara la sustinerea urmatorului grad ,cel de chimist principal.Pe aceasta cale va rog sa ma ajutati cu un sfat sau cu asistenta juridica.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:29, 6 Aprilie 2013
Transformarea postului nu se face la cererea salariatului .... Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior. Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.
Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aproba prin act administrativ al ordonatorului principal de credite.
(Regulament - cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post danapantea danapantea Postul de care vorbim in institutie publica a fost scos la concurs contractual pe un grad inferior. Se poate transforma acest post intr-un grad superior ? Se ... (vezi toată discuția)
Modificarea incadrarii functiei MaryK MaryK Buna seara! Imi desfasor activitatea intr-un serviciu de resurse umane si in urma cu x ani, am obtinut licenta in stiinte economice. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)
Buna codrutanastasia codrutanastasia Sunt administrator financiar (patrimoniu) debutant S. Anul acesta am terminat facultatea si vreau sa stiu modalitatea de transformare a postului meu intr unul ... (vezi toată discuția)