avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... micsorare sau sistare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

micsorare sau sistare pensie de intretinere

de ce nu se poate micsora pensia de intretinere pe care o achit lunar in valoare de 153 ron. minorei care a implinit 17 ani, nu mai fregventeaza scoala de 2 ani, traieste in concubinaj si la rindu ei are un copil. eu sunt singurul intretinator de familie am un venit de 1350 lei si inca 2 copii minori(unul de 9 ani si unul de 11luni iar sotia nu lucreaza) . am cerut in instanta micsorarea sau sistarea pensiei pe motivele de mai sus iar cererea a fost respinsa cica nu sunt suficiente motivele prezentate.(nu este suficient ca nu mai locuieste cu nici unul din parinti si are un copil si un barbat care o intretine?) ce motive ar trebui? ba mai mult dupa calculul domnului judecator ar trebui sa se mareasca pensia si sa achit 230 ron cica ar avea nevoie minora asta inseamna ca daca se redeschide procesul si ma da in judecata pentru marire de pensie va castiga. nedumerirea mea este de ce? eu pentru cine platesc pensie pentru ea sau......... (pentru copilul ei?)va rog am nevoie de un raspuns urgent deoarece la hotararea primita de respingere a cereriii de micsorare sau sistare a pensiei am dreptul de recurs in 15 zile. va multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:11, 8 Aprilie 2013
Obligatia de intretinere Art. 499
(1) Tatal si mama sunt obligati, in solidar, sa dea intretinere copilului lor minor, asigurandu-i cele necesare traiului, precum si educatia, invatatura si pregatirea sa profesionala.
(2) Daca minorul are un venit propriu care nu este indestulator, parintii au obligatia de a-i asigura conditiile necesare pentru cresterea, educarea si pregatirea sa profesionala.

Copilul dvs e minor ? Da ! deci are drept sa-l intretineti si dvs si mama.
Pensia pt 3 copii se poate stabili pana la jumatate din salariu, asta inseamna ca pt copilul din prima casatorie se poate stabili sa platiti pana la 225 lei.
Daca are si sotia in intretinere, tot ar fi mai mult decat acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetare pensie întreținere mediatorsibian mediatorsibian Plata pensiei de intretinere inceteaza în momentul în care se căsătorește sotul (soția) la care are domiciliul copilul minor ? (vezi toată discuția)
Bună seara, tatăl meu a lucrat că polițist până la vârsta ... Andrei413 Andrei413 Bună seara, tatăl meu a lucrat că polițist până la vârsta de 35 de ani iar la anul va împlini 65. Va putea sora mea să ia pensie alimentară de la el ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara MuresanI MuresanI pana la ce varsta se acorda pensie alimenara pentru studenti si care este articolul care specifica acest lucru din noul cod civil.doresc numarul ... (vezi toată discuția)