avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu si altele

Buna ziua, am nevoie de sfaturile si indrumarile dumneavoastra in urmatoarea problema:
Am primit de la Angajator o Notificare : care suna in felul urmator :
Avand in vedere reoranizarea activitatii societatii noastre, va informam ca postul dvs se desfiinteaza incepand cu data de 30.04.2013., mentionandu-mi ca societatea nu dispune de posturi vacante conform pregatirii mele profesionale spre a-mi fii oferite,
Si in conformitate cu art.75(1) din Codul Muncii, incepand cu data de 02.04.2013, beneficiez de o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare, iar pentru "facilitarea" gasirii unui nou loc de munca, in perioada de preaviz nu trebuie sa ma mai prezint la munca, fara ca acest lucru sa imi afecteze salariul si celelalte drepturi ce mi se cuvin. La data expirarii preavizului sunt invitata la sediul societatii pentru a mi se inmana decizia de desfacerea contractului de munca, precum si documentele necesare inregistrarii la agentia de somaj din zona de domiciliu. Apoi la 10 minute de la inmanarea NOTIFICARII, am mai primit o HARTIE prin care mai sunt comunitate urmatoarele : CONTRACTUL individual de munca urmeaza sa inceteze cu data de 30.04.2013 in temeiul art 65 alin.1 din Legea 53/2003. Celelalte prevederi ale notificarii de preaviz raman neschimbate.


Ce am de facut ? Cum ma pot APARA. VA ROG SA MA AJUTATI SI SA MA INDRUMATI.
este normal sa mi se desfaca contractul de munca in baza a doua articole ..??


Va multumesc frumos pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 6 Aprilie 2013
Cele doua acte nu reprezinta decat instiintarea ca urmeaza sa fiti concediata ... la data incetarii preavizului urmeaza sa primiti decizia de concediere , pe care o puteti atata in instanta.

Articolul cu care va inceta c.i.m. va fi art.65 alin.1 C.mun. ....art.75 C.mun. invoca dreptul dvs de a beneficia de preaviz si nicidecum nu reprezinta temeiul de drept al incetarii c.i.m.
Ce inseamna art.65 alin.1 C ?
Acesta ar fii temeiul ?:(
Art.65 C.mun.
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

Art.65 C.mun. reprezinta temeiul de drept al incetarii raportului de munca prin concediere pentru desființarea postului.
din cate stiu doar eu am primit acesta notificare, cu toate ca verbal mi s-a confirmat ca firma intra in restructurare si ca 10 % din salariati vor fii concediati. numarul salariatilor este undeva la 1000 de oameni. Iar din "zvonuri" deja incepand de luni 8 Aprilie, un alt coleg va ocupa scaunul si biroul unde mi-am desfasurat eu activitatea, desigur in cartea lui de munca ca si acoperire va avea o alta denumire, diferita de cea trecuta in cartea mea.
Daca eu intre timp in incercarea gasirii unui nou loc de munca, nu voi mai apela la inscrierea in randul somerilor, practic ei pot sa nu declare desfiintarea postului ocupat de mine.
In speta, ar fi vorba despre o concediere colectiva care are o alta procedura ... Dvs aveti optiunea de a depune sau nu dosarul de somaj, optiune care nu-l afecteaza cu nimic pe angajatorul dvs ...

Alte discuții în legătură

Preavizul suspendat in timpul concedierii colective, va fi urmat de concediere colectiva sau individuala? laraband laraband Buna ziua, In urma aplicarii masurii de concediere colectiva, au fost emise Notificari de preaviz pentru cateva zeci de angajati, iar dupa finalizarea ... (vezi toată discuția)
Desfiintare punct de lucru - somaj Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, am mai multi angajati pe care va trebui sa ii disponibilizez caci vom inchide punctul de lucru, aproximativ 10 pers. carora va trebui sa le dam ... (vezi toată discuția)
Concediere stelamudura stelamudura Buna ziua si bine v-am regasit Este adevarat ca nu se poate desface contractul de munca in cazul in care sunt intretinatorul familiei? Sunt in preaviz (s-a ... (vezi toată discuția)