Stimate domn,linistiti-va un moment si haideti sa gasim o solutie care sa fie benefica pentru copil.
Sustineti ca ati solicitat DGASPC-ului sa ia masuri,dar nu s-a intamplat nimic,ca va "chinuiti" sa convingeti instanta de abuzuri asupra minorului...si din nou,nu s-a intamplat nimic...Am inteles corect? Bun!
Acum,va rog sa incercati sa urmati inca odata urmatorii pasi:
1.Solicitati un raport de evaluare psiho-sociala autoritatii tutelare de la domiciliul minorului.
2.Solicitati in scris interventia DGASPC-ului,aratand ca minorul este supus unui abuz fizic si psihic in forma continuata,iar acestia sunt Obligati sa intervina in cel mai scurt timp posibil, sa evalueze situatia minorului, putand propune inclusiv luarea in regim de urgenta, a unei masuri de protectie speciala daca se constata vreun abuz/neglijenta din partea mamei,intocmind un raport cu cele constatate.
3.Depuneti o plangere penala la Politie impotriva mamei pentru rele tratamente aplicate minorului-infractiune prevazuta de art.306 Codul Penal.
4.Dupa ce obtineti raportul prevazut la pct.1 si 2.,le inaintati instantei si solicitati custodie unilaterala a minorului,daca ceea ce sustineti se dovedeste a fi veridic.
5.Daca DGASPC nu va inainteaza un raport asupra situatiei de fapt constatate,ori acesta nu va multumeste,inaintati cererea prin care le-ati cerut interventia sau raportul,dupa caz, Directiei Generale Protectia Copilului Bucuresti,solicitand interventia autoritatii centrale.
La Politie,lasati cererea sa-si urmeze cursul firesc,aici nu sunt dubii ca nu i s-ar da curs de catre organul judiciar.
Mai aveti un pic de rabdare si veti vedea ca procedand asa cum v-am sfatuit,veti reusi sa rezolvati intr-un alt mod,mai adecvat,decat greva foamei,situatia copilului dvs.
Mult succes!
si eu va sfatuiesc sa faceti ce a spus d-na mediator....insa trebuie insistat ca sa obtineti rezultate si va dura. intre timp puteti promova actiune de restabilirea domiciliului minorei la dvs si ordonanta presedentiala , dar va trebuie martori solizi. de asemenea ar fi ideal daca ati avea si alte probe ( de la scoala, gradinita, declaratii vecini)
si , intr-adevar conteaza foarte mult si la ce instanta va judecati.
nu este o lupta deloc usoara, dar merita sa luptati pentru copilulu dvs.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri! Aveti dreptate ca nu este benefic fiicei mele sa intru in greva foamei dar din pacate este ultima solutie sa-mi pot arata nemultumirea fata de aceste institutii platite din buzunarul nostru si care nu-si fac datoria. Am facut 6 sesizari DGASPC-ului prin scrisori recomandate cu confirmare de primire,aratand faptul ca minora este batuta aproape zilnic,fapt confirmatr dealtfel si de alte mamici care locuiesc in acelasi bloc si care au vazut totul,la sesizarile respective am atasat fotografii cu minora in baruri,in fum de tigara! 6 martori (mamici) au mers la sediul DGASPC marturisind cele afirmate de mine si nu au fost luate in seama de angajatii DGASPC,cum va explicati toate astea.
Au trecut 2 ani de cand tot adun probe si incerc sa arat instantei si DGASPC-ului in ce conditii si mediu este crescuta fiica mea,nu credeti ca cineva ar fi trebuit sa ia masuri pana acum,,,
Cand se vor lua masuri,,atunci cand minora in varsta de aproximativ 4 anisori va fi abuzata sexual sau va fi prinsa furand din buzunarele clientilor barurilor frecventate de mama sa..
Marturiile vecinilor m-au socat pur si simplu,,pana si cele 2 martore propuse de ea in instanta au recunoscut faptul ca au fost invatate sa declare mincinos in favoarea ei,,politia nu se amesteca deoarece am facut sesizari pt faptul ca minora a fost abandonata in mai multe randuri la anumite persoane,,mama sa fiind plecata in strainatate acolo unde practica prostitutia. Minora nu frecventeaza gradinita,am discutat personal cu doamna directoare,,medicul de familie al minorei a eliberat mai multe adeverinte prin care mama a motivat absentele minorei pe motiv ca ar fi bolnava (din 7 luni 5 a fost bolnava)
In aceasta situatie,urmati pasii de la punctele 3 si 5-depuneti urgent( a se citi maine) plangere penala impotriva mamei pentru rele tratamente aplicate minorului si neglijenta grava si tot urgent, solicitati in scris interventia DGPC Bucuresti, insotita de copii de pe toate solicitarile,delaratiile martorilor,ale directoarei gradinitei,altor persoane care pot confirma cele relatate de dvs.
Sunt interesata sa stiu despre ce DGASPC este vorba,din ce judet?
Pentru ca ma socheaza modul de instrumentare a cazului dvs.de catre aceasta institutie si gasesc intolerabila aceasta abordare.
Buna seara si va multumesc pt ajutor, este vorba despre DGASPC Maramures