avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum s-ar reflecta in contracte cu plati la date fixa, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum s-ar reflecta in contracte cu plati la date fixa, situatii ca cele din Cipru - bancile au blocat conturile ?!

In aceste cazuri ... cine plateste ?

Una este "plata intirziata" (dobinzi si penalizari in plus pentru intirziere) si alta este "daca nu platesti transa X de la data Y din contract, contractul de vinzare-cumparare este nul, cumparatorul pierde tot ce a platit pina atunci.

Nu sint sigura daca se pot invoca "situatii de forta majora" pentru "cont blocat" (gen Cipru - martie 2013)...

Pareri, opinii ....

Alte discuții în legătură

Prestari servicii recuperare salar lexquestion2010 lexquestion2010 Buna ziua, Am un PFA si am incheiat un contract de prestari servicii su un SA, eu fiind prestatorul de servicii SA fiind beneficiarul. (Ca angajat si ... (vezi toată discuția)
Penalizari intirzieri plata alexmedcom alexmedcom Buna ziua, am de platit catre DAFI o chirie pt. folosirea curtii si pentru ca am intirziat mi s-au aplicat penalizari de 0,5% pt. fiecare zi de intirziere. ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare  Florentina Paven Florentina Paven Stimati colegi, Vreau sa va prezint o speta, as fi curioasa daca as primi opinii. Cetateanul X se prezinta azi la finante pentru a depune cererea si actele ... (vezi toată discuția)