avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prestari servicii recuperare salar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prestari servicii recuperare salar

Buna ziua,

Am un PFA si am incheiat un contract de prestari servicii su un SA, eu fiind prestatorul de servicii SA fiind beneficiarul. (Ca angajat si angajator)

Compania SA "intirzie" cu plata facturii din Noiembrie, si mi s-a comunicat ca nu are bani.
Cit are voie sa "intirzie" dupa care sa-l dau in judecata?
Din vinzarea obiectelor de inventar patrimoniul compniei SA eventual daca ma plateste, sau se poate / trebuie sa rspunda si actionarii cu averile lor?

Care e procedura de recuperare?
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
lexquestion2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:16, 26 Ianuarie 2010
1. dvs. nu aveti o relatie de munca (angajat - angajator), ci una comerciala.
prin urmare, nu discutam de recuperarea salariului, ci a pretului dintr-un contract.
2. are voie sa intarzie cu plata facturii conform celor trecute in contractul incheiat.
3. cine/cum raspunde si ce se intampla daca firma nu are bani sa va plateasca, este putin mai complicat. teoretic, pot raspunde adiministratorii. practic, e poveste lunga.
Aveti un contract de preastari servicii nu un contract de munca.
Da, e vorba de recuperarea valorii unei facturi de prestari servicii.

In contract este mentinut cind e scadent si cit e majorarea intirzierii, dar nu vad ca pina la ce data poate intirzia maxim.

Nu este ceva lege daca s-a trecut de la scadenta X zile/luni atunci se da in judecata?

Societatea respeciva mi-a comunicat ca nu are bani si nu-mi va plati celelate facturi.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
lexquestion2010, utilizator
lexquestion2010 a scris:

Nu este ceva lege daca s-a trecut de la scadenta X zile/luni atunci se da in judecata?

Societatea respeciva mi-a comunicat ca nu are bani si nu-mi va plati celelate facturi.

Puteti actiona in judecata a doua zi dupa data scadenti, linistit.
Ar fi bine daca ati avea refuzul lor scris de a achita factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salarii CAMELIA GEORGESCU CAMELIA GEORGESCU SUNT PFA SI LUCREZ DE APROX 1 1/2 LA O FIRMA DE SERVICII MEDICALE (EU FIIND MEDIC RADIOLOG) .CONTACTUL DE MUNCA S-A INCHEIAT CU UN ANGAJATOR, DAR FIRMA A FOST ... (vezi toată discuția)
Urgent! contract prestari servicii sfprof sfprof Buna ziua! Am un contract de prestari servicii contabile cu o asociatie.In data de 31 iulie au cerut rezilierea. Pana la aceasta data aveau 3 facturi in sold. ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi dau demisia si sa nu stau in preaviz daca nu mi s-a dat salarul la timp? mirela.dionisie mirela.dionisie Buna ziua. Lucrez la un angajator care de citeva luni intirzie foarte mult plata salarului la timp. Intrucit am nevoie de bani mi-am cautat un alt job. Mi-am ... (vezi toată discuția)