avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa-mi dau demisia si sa nu stau in preaviz daca nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa-mi dau demisia si sa nu stau in preaviz daca nu mi s-a dat salarul la timp?

Buna ziua. Lucrez la un angajator care de citeva luni intirzie foarte mult plata salarului la timp. Intrucit am nevoie de bani mi-am cautat un alt job. Mi-am gasit un job, dar as dori sa plec cit mai repede. Pot invoca motivul neplatii la timp al salrului si sa plec fara sa stau in preaviz? Exista un articol in Codul Muncii care sa reglementeze aceasta chestiune? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 10 Octombrie 2009
Puteti demisiona potrivit art. 79 alin. (8) din Codul muncii care dispune ca: "Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă."
Indiferent de ce anume nu respecta angajatorul din contract? Am vazut acest articol din Codul Muncii - art. 78 alin.(8), dar nu face referire (si nici nu se da exemplu) la intirzierile salariale. Nu poate fi discutabila problema? Sa zica angajatorul ca "totusi ti s-a dat, chiar daca intirziat"? Multumesc.
Aici vorbim de nuante. Demisia dvs. va fi urmarea neplatii salariului de ...... zile, nu plata cu intarziere a salariului.
Neplata sau întârzierea plăţii salariului poate constitui motiv ca salariatul sa-si dea demisia in baza art.79 alin.8 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie dany.ctyn dany.ctyn sintem un grup de 12 persoane angajate la un patron neserios deorece nu-si achita la timp obligatiile financiare si nu ne mai asigura de lucru la capacitatea ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau acordul partilor Laura665 Laura665 va rog sa imi spuneti si mie in actuala reglementare care sunt articolele pentru demisia cu preaviz si care sunt pt demisia cu acordul partilor. am cautat ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz lincan constantin lincan constantin In cazul demisiei fara preaviz, prevazuta de art.79 alin.8 din codul munci, simpla enumerare a obligatiilor pe care salariatul considera ca nu au fost ... (vezi toată discuția)