avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

sintem un grup de 12 persoane angajate la un patron neserios deorece nu-si achita la timp obligatiile financiare si nu ne mai asigura de lucru la capacitatea normala . intre timp am primit o oferta de lucru toti cu un contract serios, dar problema este ca trebuie sa plecam toti odata. LEGAL AVEM POSIBILITATEA SA DEMISIONAM TOTI FARA PREAVIZ FARA SA NE TRAGA PATRONUL LA RASPUNDERE ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 28 Februarie 2010
Daca nu v-a platit salariile, da puteti, va dati demisia la zi, fara preaviz invocand faptul ca societatea nu a respectat una din obligatiile acesteia catre dvs si prevazuta in contractul individual de munca si anume plata muncii prestata de dvs. Succes!

Am uitat sa mentionez sa va inregistrati cererile de demisie la societate si va faceti cate o copie, poate nu o sa vrea sa va elibereze cartile de munca asa repede...si atunci sa aveti si la noul loc de munca o dovada ca v-ati lichidat de la aceasta societate!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2010
BIANCA IRINA, utilizator
daca sunteti angajati cu acte-'n regula, va puteti depune demisia la zi sau cu preaviz de 15 zile.O puteti face toti o data fara nici un fel de probleme, dar fiecare trebuie sa depuna demisia in nume propriu.Daca insa nu lucrati cu forme legale, puteti pleca si maine, dar e bine sa plecati dupa ce v-ati primit toti banii cuveniti pentru munca prestata.
va dorim succes
MULTUMESC MULT PENTRU INFORMATII
Conform art 79 alin 8 din Codul Muncii : "Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca." - si puteti mentiona in cererea dvs de demisie.
În temeiul art. 78 alin. (8) din Codul muncii, salariatul poate demisiona fără preaviz şi în cazul încălcării de către angajator a obligaţiilor izvorând din lege sau din contractul indvidula de munca.

Pot fi exemplificate ca situaţii frecvente în care se poate angaja demisia fara preaviz, următoarele: refuzul angajatorului de a achita salariatului drepturile băneşti cuvenite, neplata sau întârzierea plăţii salariului etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa demisionez fara preaviz cryssela cryssela M-am angajat de curand la un magazin de cosmetice,la inceput totul a fost bine primele zile,dupa ce am intrat singura pe tura patronul a inceput cu jigniri cu ... (vezi toată discuția)
Inplicatii juridice anidarius anidarius Sunt Director Economic, si de 2luni firma nu mi-a mai facut platile salariale. Ce implicatii juridice ar rezulta daca in cateva zile imi voi prezenta demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz Cati L. Cati L. Buna ziua, Contractul meu de munca este inregistrat la camera de munca cu suma reala. Din pacate seful meu nu si-a onorat obligatiile de plata la bugetul ... (vezi toată discuția)