avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia fara preaviz

Buna ziua

Ma aflu intr-o situatie deosebita. In cateva zile sunt nevoit sa imi dau demisia de la actualul loc de munca-demisie fara preaviz (neplata salariului la data stabilita cf CIM)
Acest lucru sunt nevoit sa il fac deoarece imediat(in termen de 1-2 zile de la demisia fara preaviz)voi semna un nou contract de munca la alt angajator

VA ROG DIN SUFLET SA IMI SPUNETI DACA E POSIBIL SA INTAMPIN PROBLEME LA NOUL ANGAJATOR DATORITA DEMISIEI?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:05, 16 Martie 2012
Nu ai ce problema sa intampini la noul angajator; esti deplin indreptatit sa pleci fara preaviz daca nu esti platit conform CIM.
In temeiul art. 81 alin. (8) C. muncii, salariatul poate demisiona fara preaviz si in cazul incalcarii de catre angajator a obligatiilor izvorand din contractul individual de munca.

Neplata salariului poate are drept consecinţa posibilitatea salariatului de a demisiona fără preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz gabigurzu gabigurzu intentionez sa demisionez fara preaviz deoarece angajatorul nu respecta cim printre altele si plata salariilor . cum imi pot recupera drepturile salariale ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! Un angajat doreste sa demisioneze fara preaviz, relatia cu angajatorul fiind foarte proasta, jigniri si continue nemultumiri nejustificate. Se ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz lincan constantin lincan constantin In cazul demisiei fara preaviz, prevazuta de art.79 alin.8 din codul munci, simpla enumerare a obligatiilor pe care salariatul considera ca nu au fost ... (vezi toată discuția)