Buna ziua, am de platit catre DAFI o chirie pt. folosirea curtii si pentru ca am intirziat mi s-au aplicat penalizari de 0,5% pt. fiecare zi de intirziere. Dupa parerea mea este un procent f. mare. Va rog sa-mi spune-ti daca acest procent este legal si ce act juridic reglementeaza cuantumul acestor penalizari. Multumesc. Medeleanu Alecsandru Bucuresti
Ordonanţa de Urgenţă nr. 39/2010 in vigoare de la 01.07.2010 pentru creante bugetare prevede 0.05% pe zi intarziere si dacă restanţa este plătită în următoarele 60 de zile, penalitatea de întârziere este de 5% din obligaţiile fiscale nestinse. După expirarea acestui termen, penalitatea se triplează, ajungând la 15% din datorie.
dar poate aveti un contract care prevede acest procent.
Concret aveam chiria platita pina in luna martie 2010 inclusic. Am achitat-o astazi 08.09.10 si penalitatile s-au calculat incepind cu 01 aprilie 2010 pina la 31.aug. 2010. Este corect?
ar trebui calculate din ziua urmatoare datei scadente de plata. adica pt luna aprilie aveati data scadenta data de 01.04.2010. daca da atunci se pot calcula din 02.04.2010. si asa mai departe.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Penalitati cass
radu1838
Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)