avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil - urgent!
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil - urgent!

Buna ziua! As dori si eu un raspuns, va rog.
Situatia este urmatoarea: Am locuit cu chirie in apartamentul unei persoane, insa aceasta nu a intocmit un contract. Timp de 3 luni, din cauza unor probleme, nu am mai reusit sa platesc chiria si am fost nevoita sa ma mut. Cand am predat cheile, proprietara m-a obligat sa dau o declaratie scrisa de mana in care sa afirm ca voi plati suma respectiva.
Pentru ca eu am fost in imposibilitatea de a o plati, m-a dat in judecata, folosind acea asa-zisa declaratie. Am contactat un avocat, care m-a sfatuit sa ii trimit proprietarei in cauza un plan de rambursare, ceea ce am si facut, cu toata intentia de a-l respecta. Dupa 1 luna insa, a intervenit altceva si nu am mai putut plati.
Acum se pare ca a obtinut o hotarare de executare silita asupra apartamentului meu. Eu nu locuiesc acolo de cativa ani si un vecin m-a anuntat de primirea hotararii. M-am intrebat: nu trebuia sa primesc nimic mai devreme? Atunci cand a cerut la judecatorie incuviintarea pentru executare nu am primit nimic.
Ce as putea face acum pentru a evita totusi executarea?
Am inteles ca as putea cere instantei ca plata sa se faca din veniturile mele pe timp de 6 luni. Este posibil? Ce alte posibilitati ar mai fi?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: CrinaV5 , utilizator 01:12, 8 Aprilie 2013
Incuviintarea de executare silita se judeca in camera de consiliu si fara citarea partilor.

Incuviintarea de executare o solicita executorul judecatoresc, avand la baza un titlu executoriu; in cazul dvs. acel titlu executoriu reprezinta sentinta obtinuta pentru neplata chiriei si bazata pe acel inscris de mana.

Pentru a evita executarea trebuie stins debitul.

O eventuala contestatie la executare se poate face, dar avand ca rezultat amanarea executarii, daca debitul nu a fost stins in nicio modalitate.

Unica posibilitate este achitarea debitului, cu atat mai mult cu cat acesta a fost si recunoscut de dvs.

Cu certitudine, orice avocat o sa gaseasca anumite "chichite/chitibusuri" in vederea amanarii executarii... dar, evitarea executarii, atat timp cat aveti bunuri imobile si mobile pe numele dvs cat si venituri, este imposibila.
Spuneti ca se poate obtine o amanare. Cum trebuie sa procedez?
Si in ceea ce priveste achitarea debitului, se poate obtine o esalonare a lui? Daca da, in ce conditii? Multumesc!
Esalonarea debitului se poate obtine prin angajament de plata incheiat la executorul judecatoresc-conditionat de acordul creditorului
Pentru eventuala amanare,puteti formula contestatie la executare
Multumesc pentru raspuns!
Mai am o intrebare: ca venituri in familie am pensia alimentara a fiicei si pensia mamei mele. Cu consimtamantul lor, pot solicita infiintarea unei popriri pe aceste venituri in locul vanzarii bunurilor? Multumesc!

De asemenea, inteleg ca o data cu contestatia la executare, trebuie sa depun si o cerere de suspendare a executarii pana la solutionarea contestatiei si ca ar fi vorba de o cautiune. Imi puteti da cateva detalii, va rog?
Ajuta cu ceva faptul ca imobilul in cauza este singura locuinta pentru noi 3?
O parte este achitata dupa casatorie. Eu am divortat, partajul nu este facut. In acest caz ce se intampla?

Diferenta dintre datorie si valoarea apartamentului, in cazul in care se ajunge totusi la vanzare, in ce conditii mi se restituie?

Va rog sa ma ajutati cu aceste raspunsuri... Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
CrinaV5, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita zuzulici74 zuzulici74 Care sunt etapele ce trebuiesc parcurse de executorul judecatoresc in cadrul unei executari silite? (vezi toată discuția)
Executare silita - amenintari cirstoceaelena cirstoceaelena buna seara am primit o citatie acasa de la un birou executor in care se afla o somatie prin care ma someaza ca in una zi sa achit o suma sunand la nr de tel la ... (vezi toată discuția)
Cerere de incuviintare executare silita MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Sora mea are un imprumut de nevoi personale la banca de 5000 euro si nu a mai putut achita ratele, ultima rata a achitat-o in septembrie 2008. Desi ... (vezi toată discuția)