Va prezint situatia din cadrul familei mele pe care sincer nu stiu cum sa o incadrez juridic. In fapt este vorba de parintii mei unul in virsta de 65 de ani ( tata )si celalat de 62 de ani ( mama) . Totul a plecat de la faptul ca acum aproape 3 ani de zile parintii mei au luat in chirie o fata ce se afla in acea perioada in anul terminal de liceu. La data venirii in casa parintilor fata avea 18 ani impliniti . Intrucit eu nu locuiesc cu ei fiind plecata din acel oras in momentul in care am nascut mama mea a venit sporadic la noi sa ma ajute cu copilul, fapt ce a ajutat la formarea unei relatii intre tatal meu care are 65 de ani si fata ce era in gazda la acea vreme 18 ani . Ne a fost f greu sa credem acest lucru insa au fost surprinsi in nenumarate rinduri in fapt relatia adulterina si nefireasca fiind data in vileag. Ca prima ( dupa ce a plecat din casa parintilor ) masura m-am deplasat la parintii ei si le am spus cum stau lucrurile , au ramas uimiti insa din cauza faptului ca tata meu i a sunat si le a spus ca mama mea este geloasa si nebuna trimitind la diferenta de virsta de 45 de ani dintre ei parintii fetei nu ne au crezut . Ulterior in luna aceasta a fost surprinsa de nou de mine si mama mea in casa intretinind un raport sexual cu tatal meu . De nervi am tras o de cap si am scos o afara moment in care ea s a dus la politie, i am facut poze si le am spus parintilor ei ca acum avem dovezi insa acestia au spus ca ne dau in judecata pe motiv ca le am batut fata . Politia a respins plingerea fetei insa l a chemat pe tatal meu care a recunoscut relatia intr o declaratie fata recunoscind la fel relatia mentionind ca il iubeste .
Cum putem stopa legal aceasta relatie, fata aceasta l a prostit pe tatal meu acesta a facut credite si i a platit taxele la facultate, ea de fiecare data cind a fost la noi in casa a luat diferite lucruri .
Va rog mult sa imi dati o sugestie intrucit nu stim cum sa procedam . Putem merge pe inf de furt si instigare la furt din partea parintilor ei care nu au luat nici o masura ?
Din pacate , fata , intrucat este majora , poate dispune de propriile decizii. La fel si tatal dvs , numai acesta poate hotari daca doreste continuarea relatiei cu mama dvs sau cu aceasta domnisoara.
Nimeni nu poate constrange vreo persoana sa aiba o anumita conduita
, daca nu s-au sustras bunuri , nu putem discutam despre furt ....
Nu se retin cerintele constituite ale infractiunii de inselaciune , sau ale celei de santaj.
Daca mama dvs hotaraste ca aceasta relatie este una defectuoasa si nu poate accepta prezenta situatie, impacarea nu mai este posibila , atunci se poate adresa instantei de judecata in vederea desfacerii casatoriei prin divort din culpa exclusiva a sotului
Succes.
Cind am spus relatie nefireasca m-am referit strict la diferenta de virsta dintre cei doi el are 65 de ani si ea are 21 ? Apreciati ca e o relatie < normala > ? Este o diferenta de 45 de ani intre ei . Este evident faptul ca fata urmareste casa parintilor si in relatia respectiva nu exista iubire. Doar in cazul in care ea ar fi gerontofila ! Ea este foarte saraca de acasa locuiesc intr o casa formata dintr o camera si un hol . Doar tatal lucreeaza . A furat din casa parintilor plapume, lenjeri, diferite obiecte de imbracaminte de ale mamei ( cizme, paltoane).
Sa inteleg ca nu putem face nimic ? Sa dea mama divort sa se imparta casa ( 6 camere -vila si teren aferent ) ea sa il prosteasca in continuare ca ulterior sa l paraseasca si tot noi sa fim nevoiti sa l primim ? Sincer nu e o solutie corecta .