avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa imi recuperez copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa imi recuperez copilul

In primul rand vreau sa ma scuz pentru ca va deranjez in week-end cu problemele mele dar am ajuns la capatul puterilor...

as dori sa ii intentez divort sotiei mele in baza art 373 lit b din Codul Civil.

in acelasi timp doresc sa ii mai intentez si un proces pentru decadere din drepturile parintesti si sa imi fie mie incredintat copilul pt ca in primul rand imi interzice sa iau orice fel de legatura cu fetita mea de 5 ani jumatate si in afara de asta este imorala si am probe multe... pentru adulter si pentru prostitutie... inclusiv o declaratie data de ea la politia din lausanne in care recunoaste ca practica aceasta meserie... eu am stiut de acum un an ca ea practica prostitutia dar m-a amenintat ca daca nu o las sa faca asta in continuare baga divort si imi ia copilul iar eu am fost asa de prost incat sa nu ma interesez... dupa cateva luni am ajuns acolo la ea si am fost si cu copilul la ea ca m-am gandit ca poate reusesc s-o schimb dar nu am reusit iar cand am prins-o intr-o zi cand am dus-o la munca ca de fapt ea de la munca a fugit iarasi la ... am luat putin foc si am injurat-o si amenintat-o la telefon. ea atat a asteptat si m-a denuntat la politia din lausanne unde a scris si ca e prostituata in acea declaratie pentru ca in elvetia prostitutia e legala dar si ca eu as fi vinovat de violenta in familie. eu am fost trimis in tara dar nu de politie ci de proprietara unde era in chirie care oricum are numai case inchiriate la curve cu pesti si la muncitori dar amestecati. acuma fata mea este acolo... eu sunt in romania si nu stiu ce sa fac... am anuntat protectia sociala de acolo si din cate am aflat de la sotia mea care se indura sa ma sune o data la saptamana dar copilul nu vrea sa mil dea deloc la telefon sau sa mil arate pe web cam cica ar fi fost in control la ea acasa dar dupa ce au anuntat-o cu 3 zile inainte asa ca a avut timp proprietara aia sai scoata pe proxeneti cu prostituatele lor din casa inainte sa vina protectia copilului... daca am poze, filme, numere de telefon de la clientii ei peste 400 dar si mii de mailuri in care a comunicat cu clientii... am vreo sansa sa castig copilul in instanta?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:45, 2 Decembrie 2013
Sansele de a castiga nu vi le putem stabili pe acest forum, este doar competenta autoritatilor. Insa, daca situatia sta in felul descris de dvs., iar fetita se afla intr-un asemenea mediu, este absolut obligatoriu sa faceti imposibilul sa o scoateti din mijlocul unei astfel de lumi. Luati legatura cu un avocat, puneti-i la dispozitie tot ce stiti si aveti, astfel incat sa va ajute sa va luati fata.
de acord cu colega. in primul rand fiind tata aveti dreptul si obligatia sa scoateti fetita din acel mediu. sunteti tata si beneficiati de toate drepturile conferite de lege. Probabilitatea sa aveti castig de cauza aici in tara tine de probele ce vor fi administrate.... martori, ancheta sociala, etc
pot dovedi inclusiv cu desfasuratorul de la telefon ca am tot sunato de sute de ori si ea nu ma suna sa imi dea fata la telefon so aud ca e bine si so vad... in o luna intreaga am vazut-o o data si am vb cu ea de 4 ori in primele 3 saptamani... de o saptamana nici un semn nu mai stiu nimic de ea si in afara de asta imi si ascunde locul exact actual unde este pentru ca eu cred ca incearca sau deja si-a schimbat domiciliul ea oricum nerecunoscand ca s-ar afla in acea casa unde cred eu si oricum ascunzand copilul din momentul in care eu am plecat de acolo. din cate stiu legea e foarte clara ca amandoi parintii trebuie sa stie unde este copilul, sa poata contacta scoala sau autoritatile cu care ia contact copilul , sa il auda si sa il vada ... nu suntem nici macar divortati sau in proces si ea deja se considera custode singur al copilului si chiar daca am fi divortati tot as avea dreptul sa imi vad fata si so aud la telefon si sa stiu unde este iar custodia comuna nu ii da ei dreptul sa imi refuze mie dreptul de a putea vb si vedea fetita. va multumesc ca va obositi sa cititi atatea randuri dar in momentul acesta chiar nu pot sa ma exprim mai simplu de atat.

PS. in cazul inceperii divortului exista vreo sansa sa o pot aduce in tara impreuna cu fata in fata judecatorului ? adica o so citeze iar ea isi va angaja avocat ca sa nu se prezinte dar fiind un copil la mijloc ma gandesc ca exista vreo modalitate prin care sa o oblige sa vina in tara cu copilul si eventual sa imi incredinteze mie copilul pana la solutionarea divortului
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2013
bysky, utilizator
E dificil de adus copilul in tara; tptusi, daca incepeti divortul, poate vine si aduce si copilul cu ea.
Daca mai mergeti acolo, nu reusiti sa veniti dv. cu amandoua in tara? Macar cu copilul? Fata merge la scoala, undeva?
Suna nerealist ca v-a trimis in tara "proprietara unui imobil"...poate nu ne spuneti totul.
Aveti grija cu "miile de emailuri" daca nu au fost obtinute legal...
Cam costisitor dar va trebuie dovezi solide: adunati probe acolo cu un detectiv particular in ce conditii traieste si cum este educat (daca este) copilul apoi contactati aici un avocat si deschideti procesul de divort. Puteti incerca sa adunati si declaratii de la persoanele din anturajul ei prezent.
Cum a venit in tara cu fetita cereti - tot cu ajutorul unui avocat si bazat pe probele adunate la fata locului - custodia/domiciliul/etc copilului. Conteaza f mult si situatia dvs daca tot cereti fetita: serviciu/venit stabil, moralitate, conditii crestere copil..va explica avocatul.
Daca nu vine tot puteti porni acest proces si dupa castigare cere aplicarea hotararii unde e fetita - cam ia timp si exista si sansa sa nu fie acceptata de instanta de acolo dar nu cred ca aveti alte optiuni decat sa o aduceti personal cu acordul sotiei ca sa nu poata spune ca ati furat copilul, acum deja e la ea de ceva timp inteleg, si sa fiti oprit imediat de politie si sa aveti mari neplaceri.
[editat[
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Proces divort ContSters472463 ContSters472463 Buna ziua, Am fost inselata de sot cu o persoana casatorita care are si un copil minor.Cand totul s-a aflat, sotul respectivei a inaintat divort.Toti suntem ... (vezi toată discuția)
Precizez că la apelul din 26/4/2023/pe care l-am avut cu dosar ... Anyțq Anyțq Precizez că la apelul din 26/4/2023/pe care l-am avut cu dosar nr 21549/280/2022/ fiind. minora la noi de 3 ani/am cerut noi la executor sa se prezinte să ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului ! louisdayana louisdayana Buna ziua ! Sunt casatorit de vreo sase ani si am un copilash de trei anishori ! Din nefericire situatia nu mai merge ,,,nu mai vrea sotia ,,, simte ca eu ... (vezi toată discuția)