avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Borderou de achizitie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Borderou de achizitie

Care sunt impozitele ce trebuiesc platite de un SRL care achizitioneza produse pe baza borderoului de achizitie ?
Cel mai recent răspuns: dacian8 , utilizator 19:18, 9 Aprilie 2013
Nu se plateste impozit pentru achizitiile efectuate pe baza de borderou de achizitie.
Borderoul de achizitie este un document justificativ de inregistrare in gestiune a bunurilor cumparate si de inregistrare in contabilitate a acestora.
Dar, pentru persoana fizica nu se considera venituri purtatoare de impozit care ar trebuie constituite prin stopaj la sursa si platite de societate?Nu stiu care este baza legala.
Multumesc.
Vreti sa spuneti ca SRL-ul achizitioneaza produse pe baza de borderou de achizitie si apoi le da salariatilor ca plata in natura ? sau care este de fapt realitatea economica ?
Persoana fizica realizeaza venituri care se supun impozitarii, iar SRL este obligat sa retina si sa vireze prin declaratia 112 aceste sume, impozit 16% si cass 5.5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie fier vechi de la persoane fizice nicoriciclaudia nicoriciclaudia Buna ziua, as dori sa-mi spuneti anumite particularitati vis-a-vis de operatiune de achizitie de fier de la persoane fizice si vanzarea lui catre societati ... (vezi toată discuția)
Marfa achizitionata cu borderou de achizitie marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. O firma,neplatitoare de tva, achizitioneaza marfa in scop de revinzare pe baza de borderou de achizitie de la diverse persoane fizice. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Achizitii de la producatorii agricoli loredana prahoveanu loredana prahoveanu O societate comerciala achizitioneaza marfuri de la producatorii agricoli prin Borderoul de achizitii. Acesta se numeroteaza si se inregistreaza la Adm. ... (vezi toată discuția)