avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie fier vechi de la persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie fier vechi de la persoane fizice

Buna ziua,
as dori sa-mi spuneti anumite particularitati vis-a-vis de operatiune de achizitie de fier de la persoane fizice si vanzarea lui catre societati comerciale.

daca trebuiesc declaratii suplimentare?
daca e in regula sa-l achizitionez cu borderou de achizitii si dispozitie de plata si sa-l vand cu factura.
daca-l vand cu factura catre societati platitoare de tva, vand cu taxare inversa?
daca-l vand catre soc neplatitoare sau persoane fizice, il vand cu tva?

se depune vreo declaratie la mediu pt fierul valorificat?
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 10:17, 27 Martie 2015
Buna ziua,
Achizitiile de la persoane fizice le faceti in baza borderoului de achizitii.
Daca dumneavoastra sunteti o societata inregistrata in scopuri de TVA, la vanzarea fierului vechi facturati cu TVA indiferent daca clientul este sau nu inregistrat in scopuri de TVA.
In primul rand, ca sa puteti achizitiona deseuri trebuie sa detineti autorizatie de mediu.
Achizitia de deseuri metalice de la populatie se face pe baza de borderou de achizitii. Se retine prin stopaj la sursa impozitul pe venit 16 % si fondul de mediu 3%. Fondul de mediu se plateste lunar in baza unei decalratii.
Aveti voie sa vindeti deseurile doar unei societati valorificatoare - autorizate in acest sens. Vanzarea se face cu taxare inversa. (nu am intalnit valorificatori care sa nu fie platitori de TVA).
Exista posibilitatea ca din sortarea deseurilor metalice sa rezulte materiale reutilizabile, acestea pot fi comercializate ca produse (nu ca deseuri) catre PF si PJ si ca atare sunt purtatoare de TVA. (trebuie sa aveti grija cum faceti documentele din care sa rezulte incetarea statutului de deseu)
La agentia de mediu se depun periodic mai multe declaratii in functie de ce se specifica in autorizatia de mediu: evidenta gestiunii deseurilor, evidenta ambalajelor, masuratori de zgomot vibratii, statistica deseurilor, etc.
Daca interveniti asupra deseurilor metalice (prin sortare, debitare, etc.) se cheama ca faceti valorificare si trebuie sa va inregistrati la Ministerul Economiei, comertului si mediului de afaceri in acest sens.
Trebuie sa aveti si un responsabil de mediu cu studii sau un contract cu o societate specializata in acest sens
adolfinapop a scris:

Buna ziua,
Achizitiile de la persoane fizice le faceti in baza borderoului de achizitii.
Daca dumneavoastra sunteti o societata inregistrata in scopuri de TVA, la vanzarea fierului vechi facturati cu TVA indiferent daca clientul este sau nu inregistrat in scopuri de TVA.


Se factureaza cu TVA dar cu taxare inversa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fier vechi adinaelena adinaelena Buna ziua O firma de constructii care din demolarea unei cladiri rezulta fier vechi pe care vrea sa-l vanda ce cod caen trebuie sa aiba in actul ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa smarandita67 smarandita67 care este formula contab pt inregistrarea unei fact de predare deseu fier vechi? (vezi toată discuția)
Deseuri magnic magnic SC X SRL a facut contract cu o firma Y pentru preluarea deseurilor din hartie. SC X SRL emite aviz de insotire a deseurilor nestiind cantitatea exacta. ... (vezi toată discuția)