avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Debit din veniturile suplimentare încasate în timpul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Debit din veniturile suplimentare încasate în timpul indemnizaþiei pentru CCC, contestare decizie de debit

Incepand din 24.08.2011 sunt in CCC. In urma cu cateva zile am fost chemat la Directia Judeteana de Asistenta Sociala si mi s-a spus ca figurez cu venituri realizate pe perioada acordarii indemnizatiei.. Aceste venituri provin din activitatea de brokeraj pe care am continuat-o si din momentul in care am beneficiat de CCC, venituri care nu au fost luate in calculul indemnizatiei de crestere a copilului. Cei de la DJAS sustin ca o sa trebuiasca sa returnez banii primiti sub forma de indemnizatie pe aceasta perioada.Este normal din moment ce aceste venituri nu au fost luate in calcul pentru indemnizatie. Este vreo posibilitate de a ataca decizia DJAS. Va multumesc!
.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:52, 7 Aprilie 2013
1. Chiar daca veniturile din activitatea de brokeraj nu au fost luate in calculul indemnizatiei pentru CCC, nu inseamna ca puteti sa obtineti astfel de venituri in timp ce beneficiati de indemnizatie pentru CCC.

2. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC daca realizati venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de 2 ani.

3.- Mai mult, OUG 111/2010 precizeaza ca "Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia" (art.19).
- Acelasi text este scris si pe decizia de stabilire a indemnizatiei pentru CCC emisa de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).

4. Avand in vedere prevederile legale clar exprimate nu aveti nici o sansa de a castiga un proces cu AJPIS in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului berescu_laura berescu_laura buna ziua!Am o interprindere individuala si sunt insarcinata..As vrea sa stiu daca trebuie sa imi suspend activitatea pentru a beneficia de alocatia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului calculata incorect popescu simona popescu simona Buna ziua! Din data de 6 ianuarie 2012 am intrat in concediu ce crestere a copilului, 5 ianuarie 2012 fiind ultima zi de concediu de maternitate. Astazi ... (vezi toată discuția)