avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare în judecatã anulatã în procedura ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare în judecatã anulatã în procedura de regularizare

Am si eu o ruda (Nitu Mariana) care are un dosar pe rol si nu prea are incredere in avocatul pe care si l-a ales.Am dat detalii mai jos:

Numãr unic dosar: 1625/256/2013
Înregistrat în data de: 21.02.2013
Obiect dosar: fond funciar ANULARE PARŢIALÃ A TITLULUI DE PROPRIETATE
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părţi:
NIŢU MARIANA : Reclamant

COMISIA LOCALÃ DE STABILIRE A DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR A COMUNEI
PEªTERA : Pârât

COMISIA JUDEŢEANÃ DE STABILIRE A DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR A JUDEŢULUI
CONSTANŢA : Pârât
CÃI DE ATAC:
Tip acţiune Data declarare Cine declara
Pagina 1


TERMENE DE JUDECATÃ:
Data
Detalii
26/03/2013 Soluţionare
Solutie: În temeiul art 200 alin 3 Cpciv, anulează cererea de chemare în judecată. Cu drept de a formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare.

Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva ce inseamna solutia data ?
pentru ca ruda nu a primit nici o citatie nici o instiintare nimic
Cel mai recent răspuns: Adytzu72 , utilizator 08:44, 14 Ianuarie 2014
Cererea de reexaminare se formulează în termen de 15 zile de la comunicarea încheierii prin care a fost anulată cererea de chemare în judecată. Deci trebuie aşteptată comunicarea încheierii, sub acest aspect neexistând o culpă a avocatului.

Totuşi, dacă avocatul rudei dvs. nu va formula cerere de reexaminare, cererea de chemare în judecată va rămâne aşa cum este în prezent, adică anulată. Desigur că există posibilitatea ca, şi în condiţiile în care se formulează cerere de reexaminare, aceasta să fie respinsă.

Neexistând judecată asupra fondului cererii, ruda dvs. poate introduce din nou acţiunea pe rolul instanţei, cu condiţia să nu fi intervenit prescripţia dreptului material la acţiune.
Am revenit dupa o indelungata asteptare a comunicarii deoarece ruda care este implicata nu prea se pricepe si de pe site-ul in care pot verifica situatia dosarului am aflat urmatoarele:
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 26.03.2013
Oare ce inseamna acest fapt ?
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
Adytzu72, utilizator
Ceea ce scrie pe site nu influenţează dreptul rudei dvs. de a formula cerere de reexaminare.

Introducerea cererii de chemare în judecată învestește instanța cu soluționarea acesteia. Instanța, prin anularea cererii, s-a dezînvestit de soluționarea ei. Asta nu înseamnă că încheierea nu se mai comunică. Ea va fi comunicată rudei dvs., care are dreptul să formuleze cerere de de reexaminare.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
in varianta posibila a respingerii cererii de reexaminare, taxa de timbru aferenta actiunii poate fi restituita?
Actiunea a fost anulata intrucat nu s-a facut dovada calitatii de reprezentant a conducatorilor institutiei publice! Cum se timbreaza cererea de reexaminare?
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
Catalina Apetrachioaei, Consilier juridic
S-ar putea sa asteptat degeaba comunicarea. Cum nu ati primit nici prima comunicare in care sa vi se fi pus in vedere completarea cererii de chemare in judecata eu am banuiala ca adresa pt comunicari a fost data la cabinetul avocatului care o reprezinta.

Luati legatura cu acesta, intrebati daca a primit prima adresa a instantei, ce i se cerea sa completeze, de ce nu a facut-o, sa mearga la dosar sa vada care este stadiul acesteia.

De asta ati platit onorariul unui profesionist, sa faca aceste demersuri la care dvs nu aveti cum sa va pricepeti.

Alte discuții în legătură

Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata NICULIN NICULIN Cheltuieli de judecata In urma unui proces deschis , in care reclamantii au modificat cererea de chemare in judecata de 2 ori, instanta “Constata nulitatea ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare art 200 ContSters159316 ContSters159316 in cazul unei cereri de reexaminare se mai poate acorda un termen pentru probe sau alt motiv? codul de procedura zice ca cererea de reexaminare se judeca cu ... (vezi toată discuția)