avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot obliga pe cineva sa transfere o ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot obliga pe cineva sa transfere o ipoteca

Am urmatoarea problema:
X are un credit garantat cu ipoteca pe apartamentul sau. Dupa un timp, vrea sa isi cumpere o casa si ma roaga sa transfer ipoteca de pe apartamentul sau pe apartamentul meu, urmand ca dupa ce va cumpara casa, sa transfere ipoteca de pe apartamentul meu pe casa sa. Aceasta intelegere a fost verbala. Am fost de acord, banca a fost de acord, am semnat un contract de ipoteca prin care garantam contractul lui de credit.Nu am renuntat la beneficiul de discutiune.
X a cumparat casa, dar nu mai este de acord transfere ipoteca.
Creditul este pe 25 de ani, intre timp intarzie si cu ratele (pana in 30 zile). Eu nu vreau sa ajung ca banca sa ma execute silit si in acel moment sa ma indrept impotriva lui.
Ma intereseaza cum l-as putea obliga sa isi transfere ipoteca de pe apartamentul meu pe casa sa? Sau ce actiune as putea introduce in instanta?
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
cllaauuddiiuu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Cazacu , Consultant credite si finantari 19:58, 9 Aprilie 2013
De obligat nu prea I'l puteti obliga pt ca v ati dat consimtamantul la ipotecarea casei...Mare greseala! Dar ce sa va mai zic ca este prea tarziu......
Domnule,
De obligat nu aveti cum. Va trebui sa aveti grija mare. La prima somatie primita faceti actiune in pretentii impotriva debitorului principal si solicitati sechestru asigurator pe imobilul sau. Doar asa va veti asigura ca veti avea ce sa ii luati.
In iulie 2009, cand am semnat contractul de ipoteca, am semnat si un aditional la contractul de credit, in care se mentioneaza ca X se obliga ca in termen de 90 zile de la semnare, sa instituie ipoteca asupra casei. Eu am uitat de acest act aditional semnat, nici nu l-am avut pana astazi, cand am vorbit cu cei de la banca.
In aceasta situatie, ce pot sa fac?
Banuiesc ca x se obliga fata de banca, nu? Care este sanctiunea?
Da. In contract nu este mentionata nicio sanctiune.

Alte discuții în legătură

Speta drept civil. va rog , daca se poate, sa o rezolvati doomy852 doomy852 X il imprumuta pe Y cu 25.000 lei. Acest imprumut este garantat de Z cu o ipoteca asupra casei sale prin contract incheiat in forma autentica intre X si Z. ... (vezi toată discuția)
Fidejusor didero didero Buna seara, Eu in calitate de persoana fizica si sotie a unuia dintre asociatii unei firme am semnat pe un contract ca fiind fidejusor.Sotul meu a decedat si ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi cu ipoteca vianora vianora AM luat un credit de nevoi cu ipoteca .Ipoteca a fos pusa pe unul din apartamentele mamei mele( ea fiind garant) in caz de neplata creditului din moive de ... (vezi toată discuția)