Am urmatoarea problema:
X are un credit garantat cu ipoteca pe apartamentul sau. Dupa un timp, vrea sa isi cumpere o casa si ma roaga sa transfer ipoteca de pe apartamentul sau pe apartamentul meu, urmand ca dupa ce va cumpara casa, sa transfere ipoteca de pe apartamentul meu pe casa sa. Aceasta intelegere a fost verbala. Am fost de acord, banca a fost de acord, am semnat un contract de ipoteca prin care garantam contractul lui de credit.Nu am renuntat la beneficiul de discutiune.
X a cumparat casa, dar nu mai este de acord transfere ipoteca.
Creditul este pe 25 de ani, intre timp intarzie si cu ratele (pana in 30 zile). Eu nu vreau sa ajung ca banca sa ma execute silit si in acel moment sa ma indrept impotriva lui.
Ma intereseaza cum l-as putea obliga sa isi transfere ipoteca de pe apartamentul meu pe casa sa? Sau ce actiune as putea introduce in instanta?
prin acel act aditional si-a luat angajamentul fata de banca si nu fata de dvs, iar daca acel credit va fi declarat scadent anticipat de catre banca, imobilul ce va fi executat, va fi cel adus in garantia creditului
Fidejusor
didero
Buna seara,
Eu in calitate de persoana fizica si sotie a unuia dintre asociatii unei firme am semnat pe un contract ca fiind fidejusor.Sotul meu a decedat si ... (vezi toată discuția)
Iopoteca
lauranew
buna ziua
in urma cu trei ani am ajutat o familie (prieteni) sa obtina un credit si am pus ipoteca apartamentul meu. de cateva luni refuza sa plateasca ratele ... (vezi toată discuția)