avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cercetare accident rutier - stabilirea vinovatiei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cercetare accident rutier - stabilirea vinovatiei

Buna ziua,

In cazul unui accident rutier, in care unul din soferi a fost spitatlizat in urma accidentului, dar dupa externare nu s-a prezentat la politie pentru declararii, cum se stabileste vinovatul accidentului? Si in cat timp trebuie politia sa incheie cercetarea acestui accident? Mentionez ca celalalt sofer si pasagerii masinii lui au dat declaratii la politie. Victimele, vor fi informate de catre politie cand si cine a fost stabilit vinovat de producerea accidentului? Mentionz ca in acest caz cei doi soferi nu s-au contacta ulterior pentru a ajunge la o intelegere si locuiesc in judete indepartate. Dupa stabilirea vinovatului, in cat timp pot depune victimele plangere impotriva lui?
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 14:08, 7 Aprilie 2013
Buna ziua ,
victimele pot depune plingere in doua luni de la data producerii accidentului ,pentru a fi in termenul precizat de lege apoi politia dupa ce va efectua cercetariile solicita fiecarui o declaratie ....astfel ca ,daca nu ati facut plingere in termen .....
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investigatii suplimentare rca lord_costin lord_costin As dori si eu o informatie in legatura cu un dosar de dauna la o firma RCA. Dupa accident am fost la politie am dat declaratii, politistul de acolo l-a dat pe ... (vezi toată discuția)
Certificare iml fara constatare de la politie mericic mericic Buna ziua! Sotul meu a fost implicat intr-un accident rutier usor. A lovit masina din fata pentru ca nu a reusit sa opreasca la timp, iar auto din fata nu ... (vezi toată discuția)
Au dreptul sa desfasoare ancheta? catalinastr catalinastr Buna Tuturor, problema pe scurt e simpla: accident de masina, vinovat celalalt sofer, mi-a iesit dauna totala pe masina, trebuie sa recuperez banii de la rca ... (vezi toată discuția)