avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O constructie improvizata la vecini imi deterioreaza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O constructie improvizata la vecini imi deterioreaza peretele casei.

Buna ziua
In spatele casei mele, vecinii au o baraca veche, lipita de peretele casei mele. In urma zapezilor si a ploilor peretele casei mele este ud, ca si cum s-a turnat apa pe el. Vecinii acestia nu prea locuiesc aici. Cui sa ma adresez? As dori sa rezolv problema urgent, dar pe cale pasnica.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CristinaCIC , utilizator 01:25, 9 Aprilie 2013
Bună ziua. Pe cale paşnică vă adresaţi direct vecinului dvs., iar dacă acesta totuşi nu doreşte să stea de vorbă , chemaţi-l la mediere. Altfel, vă rămâne calea instanţei .
Pe cale pasnica aveti dreptul sa cereti in justitie inlaturarea acelei constructii de langa peretele casei dvs. si despagubiri pentru pagubele pricinuite. Insa numai in cazul in care nu a existat un acord prealabil din partea dvs. cu privire la ridicarea acelei constructii in acel loc. Daca v-ati dat acordul cu privire la ridicarea constructiei lipita de peretele casei, atunci aveti dreptul sa cereti doar despagubiri pentru reparatii. Pentru mine justitia este o cale pasnica.
Multumesc pentru raspuns.
Nu exista niciun acord cu niciun vecin. Unde as putea sa ma adresez pentru a le comunica oficial ca imi strica peretii casei, dar fara sa am proces? Eu chiar intentionez sa am relatii de respect cu toata lumea.
Contactati un mediator din oraşul dvs. Tabloul mediatorilor autorizaţi se găseşte pe site-ul Consiliului de mediere.
Multumesc ffff mult.

Alte discuții în legătură

spatiu minim lasat intre o casa mea pe hotar si o alta casa care se construieste 1mitubisi2 1mitubisi2 Buna ziua, Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarele: Casa mea se afla construita pe hotar. Lipita de casa mea, se afla alta casa, care urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)
Camere facute pe spatele casei mele mariuta1970 mariuta1970 am si eu o intrebare daca vecina mea are lipite de peretele meu 4 camere sunt facute si se foloseste de peretii mei eu daca vreau maine sa izolez casa spatele ... (vezi toată discuția)