avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie sau indemnizatie pentru nevazatori ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie sau indemnizatie pentru nevazatori ?

Va salut ! Pun aceasta intrebare pentru mama mea in varsta de 46 ani , care din nastere a avut glaucom la ochiul stang si a suferit 2 operatii fara succes, medicii recomandadu-i sa-l scoata, findca a imbolnavit si celalalt ochi de glaucom in proportie de 25% . Asi dori sa stiu daca poate obtine pensie (de handicap) sau indemnizatie de la stat , avand in vedere ca nu a lucrat niciodata cu carte de munca.
Si as mai dori sa stiu in caz ca poate obtine pensie daca va beneficia si de asigurare medicala, acesta fiind principalul motiv pt. a se putea opera .

Astept raspunsuri si imi cer scuze pt. mesajul atat de lung . Sanatate tuturor !
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
resad, utilizator

Alte discuții în legătură

Încadrare în grad de handicap roland62 roland62 Am avut de la varsta de 10 ani astigmatism miopic, tratat cu ochelari corespunzatori, care au evoluat de la -2 la -9. In anul 2012 am fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Ce șanse de câștig as avea la cedo?? voicueleonora1@gmail.com voicueleonora1@gmail.com In anul 1981(aveam 11 ani),un medic m-a operat la ochiul stâng(operație care se făcea după vârsta de 18 ani.pe vremea aceea nu era CEDO;in urma acelei ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat de handicap Megos 45 Megos 45 Daca la ochiul drept am glaucom care a dus deja la pierderea vederii , iar la ochiul stang am glaucom dar inca nu mi-am pierdut ica vederea si am ciroza ... (vezi toată discuția)